Gordon Ramsay’s beste menu’s

Gordon Ramsay’s nieuwste boek ligt vandaag in de winkel. Het is een echte mix & match. Letterlijk, want ‘Ramsay’s beste menu’s’ bestaat uit drie flappen die je los van elkaar kunt omslaan. Een voor starters, een voor hoofdgerechten en een voor desserts. Samen goed voor 140.000 combinaties. Op z’n Gordon’s, dus ‘homemade’, van het seizoen en streekeigen. En zonder geneuzel of rare experimenten.

Een frisse asperge-spinaziesalade combineren met een hoofdgerecht van karbonade en zoete aardappelen met appelpudding toe: in Ramsay’s optiek een fantastische, want zomerse combinatie. Dat het voorgerecht uit Frankrijk komt en het toetje uit Engeland maakt helemaal niets uit; het gaat om de tijd van het jaar. En dus zijn de 52 basismenu’s – voor elke week een – ingedeeld in seizoenen: Spaanse zomer, het hele jaar Indiaas, Britse winter, Italiaanse herfst enzovoort. En ben je zo eigenwijs om je zomerse menu af te sluiten met een Frans en vooral winters appeltaartje: ach, wie houdt je tegen…

Eigenlijk is elke match in dit opzienbarende kookboek een schot in de roos. Het komt immers allemaal uit de koker van een van ’s werelds beste en bekendste chefs, die je, als in drieën gedeelde ‘aankleedpop’, ook zelf even uitlegt hoe je zijn unieke Beste menu’s gebruikt. Links staan de uitnodigende foto’s en rechts de wereldse gerechten, overzichtelijk gerangschikt door nummers en kleuren.

Wie superchef Ramsay wel eens live aan het werk wil zien, kan terecht op Channel 4. In Engeland is ‘Ramsay’s beste Menu’s’ namelijk gekoppeld aan de serie ‘Ramsay’s Best Restaurant’, waarin hij kriskras door Groot-Brittannië reist en restaurants uitnodigt om de strijd met elkaar aan te gaan.

[isbn]9789021539904[/isbn]

Lees ook:Schrijfster Sarah Symonds maîtresse Gordon Ramsay?
Lees ook:Grootste chef-koks ter wereld geven zich bloot in Eetlust
Lees ook:Werk toe naar je beste relatie ooit
Lees ook:Uitgeverij Tirion stopt wegens financiële moeilijkheden
Lees ook:Aan de keukentafel van Sandra Ysbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.