Echte mannen eten geen kaas

Deze week is het boek van Maria Mosterd (18) verschenen. Maria was van haar 12e tot en met haar 16e het slachtoffer van een loverboy en over haar ervaringen schreef ze dit boek.

Maria Mosterd heeft het boek in India geschreven, waar ze bijkwam van alles wat ze in haar jeugd had meegemaakt. Hoewel ze niet op de middelbare school is geweest, is dat aan het boek niet af te lezen.

Ze vertelt in het boek hoe ze op haar 12e in handen kwam van haar pooier, en hoe ze de komende jaren volledig van de buitenwereld werd afgesloten. op het laatst bepaalde haar pooier zelfs wanneer ze mocht eten, drinken en slapen.

Elke dag leert ze nieuwe dingen. Manou, haar pooier, stopte haar vol met allerlei ‘wetenswaardigheden’ over de wereld, bijvoorbeeld dat echte mannen geen kaas eten en geen karnemelk drinken.

Maria woont in Deventer en komt Manou nog vaak tegen. Soms is ze ook bang dat dat ze de druk niet kan weerstaan en weer naar hem toe zal gaan. ‘Het leven waar ik nu in zit, heeft zoveel keuzes. Dat is eng.’

Een boek dat elk meisje in de puberleeftijd zou moeten lezen! En hun ouders trouwens ook!

Lees ook:Manou vertelt over Maria Mosterd en haar bestseller
Lees ook:Loverboy Manou: Ik wil publieke excuses van Maria Mosterd
Lees ook:Peter R. de Vries over loverboy-slachtoffer Maria Mosterd
Lees ook:Maria Mosterds Echte Mannen Eten Geen Kaas wordt verfilmd
Lees ook:Maria Mosterd verzon verhaal volgens Henk Jan Korterink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.