Manou vertelt over Maria Mosterd en haar bestseller

Woensdag zendt SBS 6 een documentaire uit waarin de vermeende loverboy Manou, uit de bestseller van Maria Mosterd, exclusief zijn kant van het verhaal vertelt. Maria was naar eigen zeggen vier jaar lang in handen van deze Manou en tekent haar ervaringen op in het boek ‘Echte mannen eten geen kaas’. Na de onthullende aflevering van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever afgelopen zondag, waarin Maria het niet zo nauw neemt met de waarheid, is het woord nu aan Manou. Docu: Het exclusieve verhaal van een ‘loverboy’ is woensdag 12 mei om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

Het boek ‘Echte Mannen eten geen kaas’ van Maria Mosterd, waarin ze beschrijft hoe ze jarenlang slachtoffer was van een loverboy, is een regelrechte bestseller. Maar is dat wel het echte verhaal? Volgens Manou, de ‘loverboy’ van Maria, niet. “Ze heeft heel Nederland een gelogen verhaal verkocht. Hoe kan ze hiermee leven? Ik heb haar nooit misbruikt, ik heb zelfs nooit seks met haar gehad. Laat staan dat ze voor mij met andere mannen naar bed moest. Ze schetst het beeld van een pedofiele pooier. Hier kan ik niet mee leven, daarom kom ik met mijn kop op tv om het échte verhaal aan Nederland te vertellen.”

Maar liefst drie boeken wijdden Maria en haar moeder Lucie aan de ‘Loverboy Affaire’. Volgens Maria heeft ze jarenlang onder dwang gewerkt voor Manou. In diverse praatprogramma’s vertelt ze dat ze soms “duizenden euro’s per dag” verdiende voor Manou. Hij reageert hierop met: “Dat meisje heeft hulp nodig. Ik ben toch geen Pablo Escobar, ik was achttien! Hoe is het mogelijk dat een jongen van 18 jaar een netwerk van mannen van 30 jaar en ouder zou leiden? Ben ik zó gevaarlijk?”

In navolging van de onthullende reportage van Peter R. de Vries, die flinke gaten schiet in het verhaal van Maria, laat SBS 6 op woensdag 12 mei dé hoofdpersoon aan het woord. Manou geeft exclusief antwoord op de vragen die iedereen heeft na het lezen van het boek ‘Echte mannen eten geen kaas.’ Manou: “Echte mannen eten namelijk wél kaas. Ik eet gewoon kaas.”

Docu: Het exclusieve verhaal van een ‘loverboy’
Woensdag 12 mei om 20.30 uur bij SBS 6

Lees ook:Loverboy Manou: Ik wil publieke excuses van Maria Mosterd
Lees ook:Peter R. de Vries over loverboy-slachtoffer Maria Mosterd
Lees ook:Echte mannen eten geen kaas
Lees ook:Maria Mosterds Echte Mannen Eten Geen Kaas wordt verfilmd
Lees ook:Maria Mosterd verzon verhaal volgens Henk Jan Korterink

4 reacties op “Manou vertelt over Maria Mosterd en haar bestseller

  1. S.

    Nu ik het heb gezien vandaag geloof ik maria niet meer.
    Ze zal vast dingen hebben mee gemaakt maar niet in de zin dat hij daar mee te maken had.
    Hij zal ook geen lieverdje altijd zijn maar iedereen heeft wel een slechte kant maar niet hoe zij hem beschreef.
    Ik heb zelf het boek gelezen en geloofde het echt, maar dat komt wanneer je een boek leest lees je het als een boek en je leest het niet als een soort onderzoek.
    Maar nu ik de persoon manou heb gezien op de tv ben ik er anders over na gaan denken.
    Hij komt als een zachte man over.
    Maar goed je weet nooit was de waarheid zal zijn dus kan er voor de rest niet over beoordelen.
    Maar als het wel waar is wat Manou heeft gezecht vind ik dat maria erg diep gezonken is.

    Zou het gewoon een boek zijn geweest door iemand geschreven zonder dat die genne schrijft over dat ze het zogenaamd heeft mee gemaakt, ik zeg je het eerlijk is het voor veel jonge meiden een goed boek en dat zal ik niet gaan ontkennen.

    Manou ik geloof jou tot nu dan wat ik er van hoor.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Charly

    ik vind het vooral erg voor die jongen hoe kan zo’n jongen ooit verder gaan met zijn leven ik vind het goed dat hij zijn zegje heeft gedaan op de tv nederland denkt meteen altijd het slechtste dat hij een loverboy is dit en dat het is goed dat hij zijn verhaal doet. Ik heb goed gekeken en als je ook kijkt naar die maria je ziet geen schijntje verdriet ik ken zat meiden die wel echt door een loverboy zijn geschaad en die verdriet tonen en angst dat is bij haar niet te zien. Ze liegt alles bij elkaar ik zou nooit kunnen leven met al die leugens ze maakt het leven van die jongen kapot en van haarzelf en ik snap niet dat die moeder meedoet die zou toch het goede voorbeeld moeten geven?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jovan

    Ik heb gister de reportage gezien over Manou en ik moet zeggen dat ik het erg vind zoals het gegaan is.
    Zij vangt dikke knaken met leugens en hij mag op de blaren zitten.
    JA ja vooral die boeken blijven kopen Nederland. triest!!
    Manou, ik kijk jou niet raar aan als ik je zie in Zwolle. Ik zal je de hand schudden voor je daad op tv.

      /   Beantwoorden  / 
  4. misss

    maria mosterd
    is gewoon triest ik heb het boek gelezen
    het ig gewoon een leugen dus

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.