Oudste nijlpaard van Nederland wordt geëerd met boek

Tanja stierf op 25 december 2009 stierf op 49 jarige leeftijd. Ze was daarmee het oudste nijlpaard in Nederland. Tanja bracht haar hele leven in Artis door en ze zag dus generaties kinderen opgroeien, die na een tijdje weer met hun eigen kinderen op bezoek kwamen. Ze heeft in al die jaren zoveel vrienden gemaakt dat er na haar dood honderden tekeningen, brieven, kunstwerken en kaarten kwamen.

Voor de mensen die haar nog steeds missen, is er nu een boek. Wist jij dat er voor Tanja nog meer dan twintig andere nijlpaarden in Artis hebben gewoond. En dat de nijlpaarden de gevaarlijkste dieren ter wereld zijn? Aan het woord komen de verzorgers van Tanja, de dierenarts, de Artis-professor en de vele fans. Ze halen herinneringen op aan een van de opmerkelijkste bewoners van Artis: Tanja, het nijlpaard.

Over de auteur
Nienke Denekamp is freelance (beeld)redacteur. Ze schrijft voor Het Parool en bedacht een aantal verhalen die verschenen in de Gouden Boekjesreeks. Voor ‘Tanja, het nijlpaard van Artis’ interviewde ze de verzorgers van Tanja en dook ze in de archieven.

[isbn]9789047612643[/isbn]

Lees ook:De mooiste dierengedichten uit de wereldliteratuur
Lees ook:Kinderboek van Youp van ’t Hek gepresenteerd in Artis
Lees ook:Tanja Nijmeijer sneuvelt in jungle, aldus Beatrice de Graaf
Lees ook:Naar de dierentuin tijdens de Boekenweek
Lees ook:Boek over geschiedenis Colombia van Michael Jacobs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.