Hoe de Oudheid ons heeft gevormd

Wat betekent het om burger te zijn in een democratie? Hoe moeten we de rol van religie in de samenleving begrijpen, in het bijzonder waar het gaat om huwelijk en gezin? Zijn onze seksuele verlangens en onze opvattingen over ons lichaam het product van cultureel bepaalde verwachtingen, of alleen maar een uiting van onze geaardheid? Wat zegt onze vrijetijdsbesteding over onszelf en over de samenleving? Politiek en democratie, religie en huwelijk, seks en het lichaam, amusement en media: het zijn de bouwstenen van de moderne mens en zijn wereld. In ‘Liefde, seks en tragedie’ laat Simon Goldhill het belang zien van een goed begrip van de antieke wereld om die bouwstenen te kunnen doorgronden.

Van de klassieke pilaren van een bankgebouw tot het gezweet in een sportschool, op heldere en onderhoudende wijze weet Goldhill de lezer mee te voeren door de psychologische, sociale, intellectuele, artistieke en politieke erfenis van de klassieke wereld. Met dit boek brengt hij de Oudheid echt dichterbij.

Over de auteur
Simon Goldhill is hoogleraar Griekse literatuur en cultuur aan de University of Cambridge en fellow aan King’s College (Cambridge). Hij is wereldberoemd door zijn boeken over de Griekse tragedie. In 2009 werd hij fellow aan de American Academy of Arts and Sciences.

[isbn]9789046813119[/isbn]

Lees ook:Begrijp China als wereldmacht
Lees ook:Hoe word je een beter mens; luisterboek helpt
Lees ook:Waarom de VS wél ‘multatulianen’ heeft
Lees ook:Nederland en het poldermodel; overlegmodel onder de loep
Lees ook:De psychologie van ons bijgeloof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.