Kunstenares Tinkebell verzamelt verhalen

TINKEBELL. (Goes, 1979) is een van de meest spraakmakende kunstenaars van Nederland. Ze maakte een tas van haar kat en poseerde voor een naaktkalender, maar daar gaat dit boek niet over. ‘De Duitsers zijn uitgeschakeld’ is haar autobiografische collectie vol dagboekfragmenten, jeugdherinneringen, gedachtespinsels en persoonlijke correspondentie waarin je inzicht krijgt in wat deze controversiële kunstenares beweegt. Naast haar projecten met levende en dode dieren is TINKEBELL. ook bezig met het redden van de wereld. Stap voor stap.

Waar komt die naam TINKEBELL. vandaan, en de voorkeur voor roze? Wat drijft haar voort en waarheen? Waarom ging ze de strijd aan met een Duits advocatencollectief voor dierenrechten? Waarom hebben onbekende mensen de onweerstaanbare behoefte haar recht in het gezicht te beledigen? Waarom zijn hatemailers beledigd als je hun hatemail openbaar maakt? Waarom verafschuwde ze de term ‘kunstenaar’?

In TINKEBELL.’s eigen woorden: “De Duitsers zijn uitgeschakeld gaat over hoe je aangestaard kunt worden door een muis met een feestmuts op. Welke types tegenwoordig kaas maken. Over hoe je aangeklaagd kunt worden door depressieve hondenbezitters. Waarom je een psychiater ook preventief kunt bezoeken. Over Boy. Over niet-opgegeten boterhammen. Over alleen zijn. En ook: wat hamsters, politiek en portretschilderkunst met elkaar te maken hebben.”

[isbn]9789045022260[/isbn]

Lees ook:Tinkebell vertelt over haar boek ‘Dearest Tinkebell’ vol dreigmails
Lees ook:Nieuwe boek van Ilja Gort: Slurp Grand Cru
Lees ook:Stap-voor-stap leren koken met Saskia Lelieveld
Lees ook:Boek Maven Publishing regelrechte misser!
Lees ook:Yesim Candan houdt Nederland een spiegel voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.