Mijn naam is Legioen; gedichten van Menno Wigman

‘Ik leefde snel en telde af, dat was toen mode’, dicht Menno Wigman in zijn nieuwe bundel ‘Mijn naam is Legioen’. De dandy van de desillusie, zoals een criticus hem ooit noemde, kijkt terug op de eerste tien jaar van de eenentwintigste eeuw en doet dat in vastberaden, aangrijpende en soms ronduit pijnlijke gedichten.

Of Wigman nu over chatrooms, porno, tuincentra, massavaccinaties of jeugdvandalisme schrijft, steeds is zijn toon die van een klassieke dichter, maken zijn gedichten de indruk er altijd al te zijn geweest. Zoals Guus Middag in NRC Handelsblad schreef: ‘Wigman wil als een van de weinigen niet behagen. Hij gaat zijn eigen gang. (…) Hij spreekt voor zichzelf, maar ook meteen voor iedereen – dat is het bijzondere.’ Mijn naam is Legioen is Wigmans eerste dichtbundel sinds zes jaar.

Over de auteur
Menno Wigman (1966) is dichter, vertaler en essayist. In 1997 debuteerde hij met de veelgeprezen bundel ’s Zomers stinken alle steden. Voor zijn bundel Zwart als kaviaar (2001) ontving hij de Jan Campert-prijs. In 2010 verscheen Red ons van de dichters, een bundel beschouwingen waarover Het Parool schreef: ‘Zolang Wigman dicht en schrijft over dichten, komt het met de poëzie wel goed.’

[isbn]9789044619836[/isbn]

Lees ook:Genomineerden VSB Poëzieprijs 2013
Lees ook:Jean Pierre Rawie op de eerste plaats in Poëzie Top Tien
Lees ook:Drie maal zoveel poëziebundels verkocht tijdens Poëzieweek
Lees ook:Alleen in mijn gedichten kan ik wonen
Lees ook:Optreden Ramsey Nasr op iPoetryLive (16 februari 2012)

Eén reactie op “Mijn naam is Legioen; gedichten van Menno Wigman

  1. Tuincentrum

    Ik vind dit blog.I ben echt blij dat ik heb dit bericht informatie over gevonden is heel nuttig voor ons. i zeker deze website lief te hebben, te houden op het. Excellent post.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.