Een Britse Tarzan in Tanzania

Wilde haren is het verhaal van Tony Fitzjohn, een Londense jongen die niet weet wat hij met zijn leven wil doen. Tot hij besluit naar Afrika te gaan en in Kenia terecht komt bij George Adamson, een van de eerste natuurbeschermers. Achttien jaar lang werken ze samen tot dat George wordt vermoord.

Dan vertrekt Tony naar Tanzania. Waar hij het Mkomaziwildpark weer tot een bloeiend natuurgebied maakt en zich wijdt aan het beschermen van bedreigde diersoorten als de zwarte neushoorn, de olifant en de Afrikaanse wilde hond, die als gevolg van intensieve stroperij nagenoeg uitgeroeid waren.

‘Wilde haren’ leest als een spannende avonturenroman over een hard leven vol gevaren, een leven in dienst van een groots ideaal. Daarbij is het boek een onvergetelijke ode aan Afrika en zijn rijke flora en fauna.

Over de auteur
Tony Fitzjohn werkt al meer dan veertig jaar als natuurbeschermer in Afrika en is directeur van het Mkomazi Game Reserve, waar hij met zijn vrouw en vier jonge kinderen woont. Daarnaast hij heeft scholen gebouwd in de meest afgelegen gebieden van Afrika.

[isbn]97890443304341[/isbn]

Lees ook:Ontdek de gelukkige slaven van Tom Lanoye
Lees ook:Boek Lex Harding stijgt met stip
Lees ook:George Bush wilde volgens Tom Ridge terreurdreiging aandikken
Lees ook:Pulitzer Prize voor Kwikzilver van Paul Harding
Lees ook:Journaliste schrijft over verkrachting door Taliban in haar boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.