NS Publieksprijs 2013 voor Gijp van Michel van Egmond

NS Publieksprijs 2013 voor ‘Gijp’ van Michel van Egmond. Het boek over oud-voetballer en tv-persoonlijkheid René van der Gijp ontving 40% van de stemmen en mag zich Boek van het Jaar 2013 noemen. Dit werd zojuist door Matthijs van Nieuwkerk in het televisieprogramma De Wereld Draait Door bekendgemaakt.

Michel van Egmond ontving in aanwezigheid van René van der Gijp de prijs, bestaande uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een NS Altijd Vrij 1e klas-abonnement, uit handen van Ingrid Thijssen, directievoorzitter NS Reizigers. De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland en werd voor de 27ste keer uitgereikt. Een recordaantal van ruim 96.000 mensen brachten afgelopen weken hun stem uit.

In ‘Gijp’ (uitgeverij Voetbal International) volgt Michel van Egmond, journalist en eindredacteur van het programma Voetbal International, oud-voetballer en mediafenomeen René van der Gijp in een roerige periode waarin deze te kampen krijgt met een burn-out. Het boek is een intiem portret van deze turbulente maanden en schetst met veel anekdotes zijn spelerscarrière, zijn jeugd, zijn televisieloopbaan en zijn levensvisie. Het geeft tegelijkertijd een blik achter de schermen van het tv-programma Voetbal International, waar René van der Gijp als vaste analist aan tafel zit. Het boek stond vorig jaar in totaal 7 weken op nummer 1 in De Bestseller 60 en er gingen al ruim 250.000 exemplaren van over de toonbank.

Naast Gijp waren dit jaar voor de NS Publieksprijs genomineerd: ‘Aan niemand vertellen’ van Simone van der Vlugt, ‘De vergelding. Een dorp in tijden van oorlog’ van Jan Brokken, ‘De voedselzandloper’ van Kris Verburgh, ‘Dit zijn de namen’ van Tommy Wieringa en ‘Reizen zonder John. Op zoek naar Amerika’ van Geert Mak. De zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (mei 2012 – mei 2013). Vorig jaar won ‘Tonio’ van A.F. Th. van der Heijden de NS Publieksprijs.

[isbn]9789071359477[/isbn]

Lees ook:Nieuwe reeks Gouden boeken toegekend op Manuscripta 2013
Lees ook:Wim Kieft is blij dat hij weer echt leeft
Lees ook:Intiem portret van René van der Gijp
Lees ook:Een avond met Paul Gascoigne en andere sportcolumns
Lees ook:Zes nominaties NS Publieksprijs 2013 bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.