Moord en misdaad in Nederland gestegen

Moord en misdaad doen het fantastisch in Nederland, ten minste: als genre binnen de literatuur. Het aantal inzendingen voor De Gouden Strop 2011 overtreft dit jaar elke verwachting, en het record van vorig jaar werd verbroken: maar liefst 111 titels werden er door de uitgeverijen ingestuurd, tegen 87 voor editie 2010.

De jury heeft het druk. Gelukkig werd er in 2010 wat eerder gestart met het insturen van titels. Ook werd dit jaar de uitgevers voor het eerst verzocht vooraf aan te geven welke boeken zij verwachtten in te sturen, inclusief verschijningsdatum. “Daardoor hebben we goed kunnen plannen”, aldus Remco Volkers van het secretariaat. Eind deze maand wordt de longlist bekendgemaakt. Hoeveel titels daar precies op komen valt nu nog niet te zeggen, maar “er is een aantal toppers komen bovendrijven”.

De jury, onder voorzitterschap van actrice en presentatrice Inge Ipenburg, bestaat uit de recensenten Ine Jacet (misdaadromans.nl), Marcella van der Weg (HP/de Tijd), en Luc Wierts (Metro). Jurylid namens sponsor The Read Shop is Pierre Palmen.

De bekendmaking van de genomineerden vindt plaats op 19 april en op 31 mei horen we wie de winnaar is. Spannend!

Lees ook:Inge Ipenburg juryvoorzitter Gouden Strop 2011
Lees ook:Inge Ipenburg schrijf spannende debuutroman
Lees ook:Recordaantal inzendingen Gouden Strop en Schaduwprijs
Lees ook:Leon Verdonschot Meest Sexy Vegetariër
Lees ook:Beste bibliotheken NL in Arnhem, Nieuwegein en Laren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.