Nederlandse Gourmand Cookbook Awards

Ieder jaar wordt in december bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Gourmand Cookbook Awards. Deze awards worden gezien als de Oscars voor kook- en wijnboeken. Uitgeverijen Kosmos en Inmerc vielen met maar liefst zes titels in de prijzen en laten dat via een persbericht trots weten. Mocht je dus nog vliegensvlug een kerstcadeautje moeten scoren, dan zijn dit zeker aanraders.

De titels die een Gourmand Cookbook Award voor Nederland hebben gewonnen zijn:

Best Wine Guide:

Cuno / 2010
Cuno van ‘t Hoff

Best Children and Family Cookbook:

Het Smaakpretpark
Pierre Wind

Best Book Matching Food and Wine:

Welke wijn waarbij
Hubrecht Duijker

Best Health and Nutrition Book:

Eten met plezier
A. Spijker & T. Struijk

Best Innovative Cookbook:

Gezond eten rond chemotherapie
José van Mil & Christine Archer Makenzie

Best Italian Cuisine Book:

Vinazza: de maan, het land en het leven
Diane Lensink

De landelijke winnaars nemen het binnen hun categorie tegen elkaar op en dingen mee naar de wereldtitel. Wie zich ‘Best of de World’ in zijn categorie mag noemen wordt bekendgemaakt op 11 februari 2010 tijdens de Paris Cookbook Fair.

Lees ook:Belgisch culinair boek genomineerd voor prestigieuze prijs
Lees ook:Harold Hamersma wint Gourmand World Cookbook Award
Lees ook:Smaakpretpark wint Gourmand Cookboek Award
Lees ook:Cuno van ‘t Hoff nieuwe auteur Wijnalmanak
Lees ook:Nadia Zerouali wint Diamond Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.