Cuno van ‘t Hoff nieuwe auteur Wijnalmanak

De 21ste editie van de ‘Wijnalmanak’ wordt geschreven door wijnauteur Cuno van ‘t Hoff. Naast Cuno treedt Ronald de Groot, bekend van Perswijn, op als tweede proever. Zij worden bijgestaan door een team van wijnprofessionals, dat onder hun supervisie specifieke onderdelen mee proeft.

De experts met wie Cuno en Ronald gaan samenwerken zijn: Ellen Dekkers, Noële Ruitenberg, Sjoerd de Groot en Noël Vanwittenbergh. Er is bewust gekozen voor het toevoegen van een deskundig team om een nog grotere objectiviteit en kwaliteit te realiseren. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit team van professionals de autoriteit van de Wijnalmanak de komende jaren verder zal bestendigen,” aldus Yvonne van Gestel, uitgever van de ‘Wijnalmanak’.

Cuno van ‘t Hoff
Cuno van ‘t Hoff (1969) schrijft onder andere voor Elle Eten en Winelife en verzorgt de eten&drinken pagina’s van Playboy. Eerder publiceerde hij in landelijke dagbladen waaronder NRC next. Cuno stelde de afgelopen jaren bij Uitgeverij Kosmos zijn eigen wijngidsen ‘Cuno 2009′ en ‘Cuno 2010′ samen. Met zijn nieuwe auteurschap van de ‘Wijnalmanak’ eindigt zijn samenwerking met Kosmos.

“We betreuren Cuno’s vertrek bij Kosmos Uitgevers, maar begrijpen de overstap naar zo’n prachtig merk als de ‘Wijnalmanak’. We feliciteren hem van harte met deze interessante nieuwe uitdaging,” laat Robbert Schuurmans, algemeen directeur van Kosmos Uitgevers, weten. Cuno van ‘t Hoff is opgetogen over zijn overstap: “Het is een grote eer dat ik dit megakarwei voor mijn rekening mag nemen en gesteund word door een team fantastische collega’s.”

De ‘Wijnalmanak’
‘De Wijnalmanak 2011, de beste wijnen onder € 5′ verschijnt dit najaar. De eerste ‘Wijnalmanak’ is 20 jaar geleden geschreven door Hubrecht Duijker, Nederlands bekendste wijnauteur. Met ruim een half miljoen verkochte exemplaren is de ‘Wijnalmanak’ de meest succesvolle jaarlijkse wijnkoopgids van Nederland. De gids is full colour uitgevoerd en bevat naast proefnotities van ongeveer 1.000 wijnen, overzichten van de beste supermarkten en wijnspeciaalzaken. Dit najaar verschijnt opnieuw de vorig jaar succesvol geïntroduceerde ‘Wijnalmanak, de beste wijnen van € 5 tot € 10′.

(Bron: Het Spectrum)

Lees ook:De Wijnalmanak uitgaven verder zonder Harold Hamersma
Lees ook:Geen miskoop meer, dankzij Cuno2009
Lees ook:Wijnalmanak iPhone app: schudden voor de beste wijn!
Lees ook:Cadeau voor de feestdagen: Het beste van de wijnalmanak
Lees ook:Nederlandse Gourmand Cookbook Awards

0 reacties op “Cuno van ‘t Hoff nieuwe auteur Wijnalmanak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.