Gouden Penseel 2009 voor Sieb Posthuma

De Penseeljury bekroont dit jaar ‘Boven in een groene linde zat een moddervette haan’ van Sieb Posthuma (uitgeverij Gottmer) met het Gouden Penseel 2009. Daarnaast heeft de jury besloten dit jaar geen Zilveren Penselen uit te reiken. Tegelijkertijd zijn in ruime mate eervolle vermeldingen, de Vlag en Wimpels, toegekend.

Volgens de Penseeljury was het aanbod gevarieerd en gelijkwaardig aan elkaar wat betreft kwaliteit. ‘Boven in een groene linde zat een moddervette haan’ stak boven het maaiveld uit en verdient daarmee het Gouden Penseel.

De Penselen worden door de CPNB toegekend op voordracht van een onafhankelijke jury, dit jaar onder voorzitterschap van Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum Amsterdam. Het artwork van de door de jury geselecteerde boeken zal dit najaar worden tentoongesteld in het Rijksmuseum.

Vlag & Wimpels van de Penseeljury waren voor Sebastiaan van Doninck met ‘Mijn eerste dierengroeiboek’, Piet Grobler en ‘Ballade van de Dood’, Matthijs Immink met ‘Binnendingen’, ‘De aankomst’ van Shaun Tan, Catharina Valckx met ‘Otto spaart schelpen’ en ‘Tjibbe Tjabbes’ wereldreis’ van Fiel van der Veen.

(Bron: CPNB)

Lees ook:Sieb Posthuma krijgt Gouden Penseel – tentoonstelling Penselen in Rijksmuseum geopend
Lees ook:Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt voor mooiste kinderboeken 2012
Lees ook:Gouden Penseel 2010 voor vader en dochter Tolman
Lees ook:Gouden Penseel 2013 voor Sylvia Weve
Lees ook:Sieb Posthuma wint Gouden Penseel voor Een vijver vol inkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.