Blossom Books gaat fonds uitbreiden met Engelse titels

Blossom Books start dit najaar met de verkoop van Engelse titels, naast het uitgeven van Nederlands werk en vertalingen. Midden augustus sloten zij een deal met de Amerikaanse uitgeverij MacMillan voor de distributie van The Grisha-trilogy van Leigh Bardugo.

Het bestelgemak voor de boekhandel staat bij de distributie voorop. De boekhandel bestelt de Engelse titels gewoon bij CB, met dezelfde marge en voorwaarden als die gelden voor de Nederlandse titels – en de titels worden ook net zo snel geleverd. Voortaan kan de boekhandel dus één portal gebruiken voor het bestellen van zowel het Engelse als het Nederlandse boek van auteurs die gepubliceerd worden bij Blossom Books.

Het verhoogde aandeel van de Engelse taal in het onderwijs en het hoge niveau Engels van de huidige generatie jongeren hebben ervoor gezorgd dat de young adult-uitgeverij de mogelijkheden van de distributie van Engelse boeken is gaan onderzoeken. In MacMillan, de Amerikaanse uitgever van De Grisha-trilogie, heeft Blossom Books een partner gevonden die de ditributie graag door hen wil laten verzorgen.

‘Het niveau van Engels onder jongeren is ontzettend gestegen, wat erin resulteert dat ze er bij series steeds vaker voor kiezen om niet te wachten op de Nederlandse vertaling, maar het gewoon in het Engels proberen. Voor ons is dit erg jammer, dus hebben we gezocht naar een oplossing waardoor wij de lezer niet volledig kwijtraken en ze toch kunnen bedienen,’ aldus junior uitgever Myrthe Spiteri.

Het doel is om in de toekomst van alle titels en series ook de Engelse versie te kunnen leveren. Naar meer mogelijkheden wordt al gekeken, maar dat wordt waarschijnlijk pas volgend jaar in werking gezet.

Lees ook:Blossom Books lanceert leuke app voor boekenwurmen
Lees ook:Blossom Books maakt van lezen een lifestyle
Lees ook:Tamsyn Murray over Het geestige leven van Lucy Shaw
Lees ook:The Grisha van Leigh Bardugo deze zomer in Nederland verkrijgbaar
Lees ook:Boekenkrant weer volop in Vlaanderen via Books2.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.