Auteur Auke Hulst naar Anthos uitgevers

Auteur Auke Hulst heeft een contract getekend bij uitgeverij Anthos. Naar verwachting zal zijn nieuwe roman in 2015 verschijnen. Hulst verliet onlangs uitgeverij Meulenhoff waar hij drie romans en een reisboek publiceerde.

Zijn laatste roman ‘Kinderen van het ruige land‘, die in augustus 2012 verscheen, werd bekroond met de Cutting Edge Award 2013 en was genomineerd voor de BNG Literatuurprijs 2012. Het boek is inmiddels toe aan een zesde druk. Zijn vorige uitgeverij vergat dit boek in te zenden voor de Libris Literatuur Prijs.

“We zijn erg trots dat we Auke Hulst mogen verwelkomen binnen Ambo|Anthos uitgevers”, zegt redacteur Liesbeth Vries. “Hij is een erg getalenteerde en veelzijdige schrijver en een aanwinst voor ons jonge literaire fonds van Nederlandse auteurs binnen Anthos.”

Hulst zegt verguld te zijn met de overstap. “Anthos heeft de afgelopen jaren laten zien een dynamische en toekomstgerichte uitgeverij te zijn, die in moeilijke tijden goed de weg naar boekhandel, pers en publiek heeft kunnen vinden. Wat de uitgeverij voor mij persoonlijk ook aantrekkelijk maakt, is het fraaie gezelschap Amerikaanse auteurs in het fonds, van Denis Johnson tot Michael Chabon. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan het verder uitbouwen van een Nederlands literair fonds to match.”

Lees ook:Graf van W.G. van de Hulst gerestaureerd
Lees ook:Langs de Leeuw literatuurprijs voor Auke Hulst
Lees ook:Genomineerden BNG Literatuur Prijs bekendgemaakt
Lees ook:Jacques Dane biograaf W.G. van de Hulst
Lees ook:Uitgeverij Anthos publiceert fictiedebuut Pepijn Lanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.