Nelleke Noordervliet schrijft Boekenweekessay 2013

Nelleke Noordervliet schrijft het Boekenweekessay 2013. De 78ste Boekenweek heeft als thema ‘Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden en draait om ons bewogen en roemrijke verleden. Deze happening vindt van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart 2014 plaats. Voor het eerst vindt de traditionele NS Vrij Reizen-dag plaats op de laatste zondag van de Boekenweek.

Noordervliet (1945) studeerde Nederlands en debuteerde in 1987 met Tine of De dalen waar het leven woont. Ze publiceert verhalen, essays, lezingen en columns en is onder andere columnist bij dagblad Trouw en het VPRO radioprogramma OVT. In het Boekenweekessay zal Nelleke Noordervliet ingaan op onze dubbelzinnige omgang met het verleden en verbaast ze zich over onze neiging nu eens de wijsvinger, dan weer de middelvinger te heffen.

Noordervliets eerste boek was een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het verscheen in 1987 als ‘Tine, of De dalen waar het leven woont‘. Haar boeken werden onder meer genomineerd voor de AKO-literatuurprijs en Libris Literatuur Prijs.

Voor ‘Naam Van De Vader‘ ontving ze in 1994 de Multatuliprijs. Daarnaast was ze gastschrijver aan de universiteiten van Groningen, Leiden, Delft, Berlijn en aan de Sorbonne te Parijs. Haar laatste boek ‘Vrij man‘, waarin zij de geschiedenis beschrijft van arts en jurist Menno Molenaar in de tijd van de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën, verscheen afgelopen mei bij Uitgeverij Augustus.

Lees ook:Boekenbal opent #Boekenweek2013
Lees ook:Zondag 24 maart gratis met trein #Boekenweek2013
Lees ook:Boekenweek 2013 verkoopsucces; 3,7% meer omzet
Lees ook:Goudbeladen Boekenbal opent 78ste Boekenweek
Lees ook:Boekenweek slotweekend Tilburgs Boekenbal en gratis reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.