Heleen van Royen komt volgend jaar met nieuwe roman

Terwijl ‘Het grote Heleen van Royen zomerboek’ al weken in de top tien staat en inmiddels zes maal is herdrukt (70.000 exemplaren.), schrijft Heleen van Royen alweer aan haar vijfde roman. ‘De maagd’ (werktitel) verschijnt in 2012.

‘De maagd’ vertelt het verhaal van een vrouwelijke begrafenisondernemer die voor drie duivelse dilemma’s wordt gesteld. Haar tweelingzus is geobsedeerd door een kinderwens en zet haar zwaar onder druk wanneer een zoveelste ivf-poging dreigt te mislukken. Haar jongere broer heeft zichzelf zoals gewoonlijk in de nesten gewerkt en vraagt om ‘een kleinigheidje’. En haar man, leraar op een middelbare school, haalt een probleemjongere in huis voor wie ze tot haar eigen schrik en verbazing meer dan alleen moederlijke gevoelens krijgt…

Van Royen in De Volkskrant: “Ik hoop hiermee mijn collega’s te waarschuwen: hier ben ik mee bezig. Je kunt thema’s en verhaallijnen niet claimen, maar toch lijkt het me zinvol te zeggen dat de hoofdpersoon van ‘De Maagd’ een vrouwelijke begrafenisondernemer is, die een tweelingzus heeft met een obsessieve kinderwens.”

Bestsellerauteur Heleen van Royen is onder meer bekend van haar romans ‘De gelukkige huisvrouw’, ‘Godin van de jacht’, ‘De ontsnapping’ en ‘De mannentester’. In mei verschenen van haar hand de verhalenbundel ‘Bloed, zweet en tranen’ en ‘Het grote Heleen van Royen zomerboek’. ‘Van De gelukkige huisvrouw’ zijn succesvolle toneelstukken en een film gemaakt, met in de hoofdrol Carice van Houten. Het werk van Heleen van Royen verscheen in meer dan vijftien landen.

Lees ook:Heleen van Royen shirtsponsor wielrenster Inge de Groot
Lees ook:Carice in De gelukkige huisvrouw (trailer!)
Lees ook:Heleen van Royen presenteert zomerboek
Lees ook:Wie wordt de nieuwe co-auteur van Heleen van Royen?
Lees ook:Heleen van Royen blij met succes De gelukkige huisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.