“Mensen delen graag hun levensverhaal”

Schrijversplatform TenPages.com bestaat één jaar. En dat wordt gevierd, want het gaat goed met de website. In twaalf maanden werden ruim 1100 manuscripten op de website geplaatst door Nederlanders met schrijfambities.

Lezers investeerden tezamen honderdduizenden euro’s in het nieuwe schrijftalent. Bijna 30 manuscripten wisten de benodigde aandelen te verkopen die nodig zijn voor de uitgave van hun werk.

Uit de ingezonden manuscripten blijkt dat aspirant-schrijvers graag hun eigen levensverhaal vertellen. Eén op de acht ingezonden manuscripten is een autobiografie. “Mensen delen graag hun eigen levensverhaal met anderen. Dat kan over van alles gaan: een heftige jeugd, bijzondere reis of een periode van verslaving,” zegt Valentine van der Lande, oprichter van TenPages.com. Ook het schrijven van een roman is in trek. “Algemene literatuur is verreweg het populairst onder schrijvers op onze website. Dat is niet verwonderlijk, want ook in de boekwinkel vormen romans het favoriete genre.”Met name verhalen voor wat oudere kinderen. Prentenboeken worden minder geplaatst, omdat je daarvoor ook goed moet kunnen tekenen of ontwerpen.”

De eerste boeken liggen al in de winkel, waaronder het businessboek ‘Zo Zuidas’. Het werd een bestseller en ging in tweeënhalve maand al 10.000 keer over de toonbank. Ook het aantal uitgeverijen waarmee TenPages.com samenwerkt, is fors gegroeid. Een jaar geleden waren het er nog maar drie. Inmiddels werkt de schrijverswebsite samen met meer dan tien uitgeverijen voor diverse genres.

Nu de website in Nederland aanslaat, wil TenPages.com naar het buitenland. “We zullen binnen enkele maanden onze diensten uitbreiden naar België. En daarna een groter buitenland, waarschijnlijk het Verenigd Koninkrijk of Duitsland. Want ook daar zijn veel schrijvers die op dit moment lastig een lezerspubliek kunnen bereiken. We hebben al tientallen verzoeken ontvangen van buitenlandse schrijvers met de vraag wanneer de website nu eindelijk wordt vertaald. Zo eenvoudig is uitbreiding natuurlijk niet, maar ik verwacht wel dat we op afzienbare termijn starten met een buitenlandse variant van de website,” aldus Van der Lande.

Lees ook:Topredacteuren beoordelen manuscripten op TenPages.com
Lees ook:Tien schrijvers verkopen alle aandelen op TenPages.com
Lees ook:TenPages.com: Lezers beleggen in hun favoriete boek
Lees ook:Eva de Visser nieuwe Uitgeefmanager TenPages.com
Lees ook:TenPages.com finalist bij internationale Cartier Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.