Steeds meer vraag naar e-readers

Dixons meldt toenemende vraag naar e-readers. Steeds meer Nederlanders blijken het gemak van de e-reader te ontdekken. Volgens Dixons is dat mede het gevolg van de toenemende verkrijgbaarheid van Nederlandstalige e-books, bijvoorbeeld via de eigen site van de winkel.

Met name in de aanloop naar Vaderdag (20 juni) verwacht de keten een toename in de vraag naar e-readers en e-books. Zeker nu bekend is gemaakt door marktonderzoeker GfK TEMAX dat de verkoop van elektronische apparaten weer in de lift zit.

Het digitale lezen met de e-reader is een uitkomst voor wie het liefst een complete bibliotheek meeneemt. De handzame gadgets hebben een intern geheugen dat al genoeg is om honderden e-books op te slaan, die eenvoudig zijn te downloaden. Desgewenst kan het geheugen met geheugenkaartjes verder aangevuld worden. De e-reader is bovendien zo licht als een veertje. Dankzij de e-ink-techniek is ook lezen in de zon geen probleem; een e-reader leest daarom als een normaal boek. De accu gaat ongeveer 7.000 bladzijden mee zonder tussentijds opladen. Met de e-reader is het ook mogelijk om naar muziek te luisteren of afbeeldingen te bekijken. Al hangen de mogelijkheden natuurlijk af van het model waarvoor je kiest, maar daar kunnen ze je in een elektronicawinkel, en zelfs in de boekhandel alles over vertellen.

Lees ook:Leest E-reader van Sony door E-ink als echt boek?
Lees ook:E-books winnen aan populariteit
Lees ook:Aanbod e-readers breidt uit op www.e-boek.org
Lees ook:Awards e-reader, e-readingapplicatie en e-book bekendgemaakt
Lees ook:eBooks, is dat nu iets voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.