Valentijnstips: Mannentester, Engel en Après-Ski

Nog geen cadeau voor je valentijn gescoord? Ik zet een aantal boeken op een rijtje waarmee je je vriendin vast blij maakt. Dus hup naar de boekhandel en scoor dat boek.

Allereerst ‘De mannentester’ van Heleen van Royen. Ieder heeft altijd een mening over haar, maar het gaat natuurlijk om wat ze met de pen presteert. Ik moet zeggen dat mijn eerste ontmoeting met haar dan ook een goede is. ‘De mannentester’ – waarin hoofdpersonage Victoria zich laat inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen – is namelijk een erg vlotte roman. Dit boek mag je dan in hetzelfde tempo lezen als een chicklit; het heeft wel de diepgang en kent de mooie zinnetjes die ik in chicklits meestal mis.


De mannentester
Heleen van Royen

‘Engel’ van Wanda Bommer is niet alleen een aanrader vanwege de prachtige titel van dit boek, het verhaal is ook nog eens heel herkenbaar. Schuld, spijt, vriendschap, jaloezie – kortom allemaal thema’s die we ons allemaal herinneren uit onze pubertijd. De tijd die de hoofdpersoon in de jaren tachtig doorbrengt in het kale West-Friesland. Schrijfster Wanda Bommer geeft ons daarnaast een kijkje achter de schermen van een bandje dat doorbreekt en combineert dit alles tot een mysterieus verhaal dat tot het eind blijft boeien.


Engel
Wanda Bommer

Vertrek jij met je lief op wintersport, zorg dan als verrassing voor ‘Après-Ski’ van Suzanne Vermeer in haar koffer. Het leuke is dat dit boek tot de Warm Winterlezen collectie behoort: het kost maar vijftien euro en je krijgt er nog een vakantiecheque van honderd euro bij ook. Kijk dat is mooi meegenomen, al gaat het natuurlijk om het spannende verhaal van een jonge vrouw die haar droombaan als skilerares in een nachtmerrie ziet veranderen. Spannend tot de laatste bladzijde!


Apres-ski
Suzanne Vermeer

Voor wie de tweets van @boekenblog volgt, is mijn mening over ‘Vrouw met bloem, zoekt man met baard’ niet nieuw meer. Ik heb dit boek deze week in een ruk uitgelezen en twitterde daarna: Lekker luchtig, vlot geschreven, soms wat voorspelbaar, heel herkenbaar met een spannend vleugje.” Wat moet ik er nog meer over zeggen? Kortom een boek waar je vrouwen blij mee maakt.


Vrouw met bloem zoekt man met baard
Floor Westerveld

Lees ook:Boektrailer: Boom – Wanda Bommer
Lees ook:Herman Koch laat ons smullen van zijn diner
Lees ook:Koningin ontvangt Mam, ik bel je zo terug
Lees ook:Miriam Jacques, de ex van Ignace Crombé, schrijft nieuw boek
Lees ook:Vrouw met bloem zoekt man met baard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.