Rechter verbiedt kortingen BoekenConcurrent.com

Boekenclub ECI Nederland is blij met de recente uitspraak van de rechter waardoor de op Curacao gevestigde Boekenconcurrent wordt verboden nog langer op de Nederlandse markt boeken onder de vaste prijs aan te bieden. Dit is niet alleen goed nieuws voor ECI Nederland, maar voor allen die boeken verkopen.

Persbericht ECI Nederland:
Hubert de Koning, directeur ECI Nederland: “We zijn verheugd over de uitspraak. Als boekenclub bieden wij als enige partij boeken met kortingen tot 40% aan. Daarbij dienen wij ons wel te houden aan de wet op de vaste boekenprijs. De naleving daarvan wordt streng gecontroleerd. Deze uitspraak bevestigt dat de spelregels duidelijk zijn”.

Bijna 65% van de Nederlandse consumenten kent de wet op de vaste boekenprijs niet. Dat blijkt uit een representatief onderzoek in opdracht van ECI in de maand oktober. Consumenten zijn niet bekend met het feit dat alle aanbieders van boeken in Nederland overal dezelfde prijs moeten hanteren, met uitzondering van een boekenclub. De resultaten van het onderzoek hebben betrekking op consumenten die 2 of meer boeken per jaar kopen.

Hubert de Koning: “Al met al resultaten die stof tot nadenken geeft. Wij vinden dat het hoog tijd is dat de wetgever en branche meer uitleg geven over het doel van deze wet, met de daarbij behorende voordelen.”

Lees ook:ECI biedt 80.000 boektitels ook aan niet-leden aan
Lees ook:Robert ten Brink en dochter maken reclame
Lees ook:ECI neemt grootste irritaties leden weg
Lees ook:Mega-fraude hoogleraar Bax in Ontspoorde wetenschap
Lees ook:ECI Nederland zet succesvolle online strategie door

3 reacties op “Rechter verbiedt kortingen BoekenConcurrent.com

  1. mark

    De eigenaar van boekenconcurrent/Lecturama is een grote oplichter!!Een Geld wolf met met joodseverkoop praktijken..Ik kan het weten ken deze man al jaren!!!Ben blij dat de heer van dijke eindelijk met ze neus op de feiten is gedrukt!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob

    ik ben het met Mark eens. Ik ken de eigenaar van Boekenconcurrent ook. Ennuhh ik ben overigens de oom van Mark :-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Gillian

    Inderdaad, de heer Van Dijke , de eigenaar van Edumedia, Lekturama en van een aantal Nederlandse belastingontduikende BV’s op Curacao, heeft menig mens een oor aangenaaid. Wil altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten (bijv. slechte arbeidsvoorwaarden voor zijn personeel). Mag zich wel eens wat beter verdiepen in de Nederlandse wet- en regelgeving, want volgens mij is dit al een aantal jaartjes geleden ingevoerd. (kan ik weten want ik zit zelf in de uitgeversbranche). Jammer, hij krijgt nu een keertje niet zijn zin. Ook ik heb de eigenaar zeer goed gekend.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.