Erwin Blom bewijst met zijn boek dat social media werken

Nog voordat ‘Handboek Communitie’s verschenen was, stond het al weken in de top-100. Toen het drie dagen in de winkel lag, werd de herdruk al in gang gezet en na één week was de gehele eerste druk op. Hoe dit kan? Door precies dát te doen wat Erwin Blom in zijn boek aanbeveelt: gebruik social media en ervaar de kracht.

‘Handboek Communities’ is voor zowel A.W. Bruna Uitgevers B.V. als Erwin Blom een multimediale uitgeeftestcase. Zo is niet enkel het fysieke boek verkrijgbaar. Ook is er sinds kort ook een gratis PDF met advertenties te downloaden op de bij het boek horende website, komen alle 100 interviews in tekst en video op de website beschikbaar en zal er een e-book geschikt voor e-readers komen.

Dat ‘Handboek Communities’ leeft onder de doelgroep, blijkt wel uit het gegeven dat het speciale event dat hiervoor aanstaande maandag wordt gehouden in Seats2meet te Utrecht al binnen een paar uur uitverkocht was. Enkele extra plekken zullen vandaag worden vrijgegeven, de verwachting is dat ook deze in no-time weer gevuld zullen zijn.

‘Handboek Communities’ geeft vuistregels voor het succesvol inzetten van social media, laat aan de hand van best practices zien hoe Nederlandse sites groot zijn geworden en schetst met het Social Media Model een route naar een social mediastrategie.

‘Handboek Communities’ put uit de eigen praktijk en ervaring van de schrijver, (social) mediaspecialist Erwin Blom, maar ook uit interviews met tientallen experts en vertegenwoordigers van communities. Dit boek laat zien hoe een hobbyproject uitgroeit tot een winstgevende onderneming, hoe een klassieke mediapartij de nieuwe werkelijkheid succesvol omarmt, een gemeente actief aan publieksparticipatie doet en interne kennisdeling bij een groot bedrijf tot kostenvermindering leidt. ‘Handboek Communities’ is er voor iedereen die communities wil leren kennen, begrijpen en succesvol in wil zetten.

Bekijk hier een inspirerende presentatie van Erwin Blom:

Bron: Persbericht A.W. Bruna

Lees ook:Crowdfunding Erwin Blom; Droom realiseren zonder bank
Lees ook:Social media te vaak ’misbruikt’ door professionals
Lees ook:Social Media Top 50: meest besproken schrijvers
Lees ook:Donald Duck weken bij Bruna
Lees ook:Eerste Europese Social Media boek

3 reacties op “Erwin Blom bewijst met zijn boek dat social media werken

  1. Web Match

    Vooral dat hij er een e-book van maakt vind ik geniaal. Kan ik mijn reader ook weer eens updaten!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Shisei

    Beste redactielid,

    Ruim een maand geleden heb ik dit boek aangeschaft, speciaal voor het Social Media Model. Echter, dit model staat niet in de online- en offline versie van dit boek. Het model zou op de site socialmediahub staan, maar deze site werkt niet. Ik heb al met de uitgeverij gepraat maar deze kan mij ook niet helpen aan het model omdat zij daar niet over beschikken. Mijn vraag aan u is of u zo vriendelijk zou willen zijn om een kopie van dit model te maken en naar mij te mailen…Uit dit redactionele stuk begrijp ik dat jullie wel beschikking hebben over dit model. Ik heb het nodig voor mijn scriptie en zit na een zoektocht van anderhalve maand naar dit model met mijn handen in het haar.

    Ik begrijp dat dit geen ‘normale’ vraag/reactie/verzoek is, maar ik hoop op uw begrip voor mijn situatie.

    Hartelijke groeten,
    Shisei Holwerda

      /   Beantwoorden  / 
  3. Redactie

    Helaas Shisei… ook ik heb dit model niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.