Baarmoederhalskanker en HPV-vaccins – alles wat je er over moet weten

‘Meisje dood na baarmoederhalsvaccinatie’ kopt De Telegraaf vandaag. De veertienjarig Britse Natalie Morton is overleden, nadat ze op school deze vaccinatie tegen baarmoederhalskanker had gekregen. Ze kreeg een zeldzame en extreme reactie op de vaccinatie. En dit is niet het eerste voorbeeld. Medisch researchjournaliste Désirée Röver schreef er het boek ‘Baarmoederhalskanker – HPV-Vaccins als een ‘Deus ex vagina’ over.

De resultaten uit het onderzoek van Röver zijn schokkend. Dat blijkt al uit het voorwoord van Hans Moolenburgh die zegt: “Hoe u, als ouder, ook onder druk mag worden gezet, weiger deze vaccinatie voor uw dochter!’. Waarom er geweigerd moet worden? Een feitje uit het boek: “Het HPV-vaccin wordt in de brieven en folders, gericht op meisjes en hun ouders, keer op keer benoemd als een ‘vaccin tegen baarmoederhalskanker’. Dit is een zeer ernstige misleiding. Er zijn veel meer manieren om baarmoederhalskanker op te lopen. De vaccinproducenten benadrukken niet voor niets: regelmatige uitstrijkjes blijven nodig.”

In een brief aan de meisjes die opgeroepen worden voor deze vaccinatie legt Röver het helder uit. “Er bestaan heel veel verschillende soorten virussen die baarmoederhalskanker zouden kunnen veroorzaken. Het HPV-vaccin Cervarix zou hoogstens kunnen beschermen tegen een infectie met de humaan papillomavirus (HPV) stammen 16 en 18, oftewel alleen tegen de stammen die in het vaccin zitten. Daarmee blijven er nog steeds tientallen andere stammen over waartegen je niet bent beschermd.”

En zo kom je al lezende in het boek steeds meer zaken tegen, waarvan je denkt: zit dat zo… Ik moet toegeven dat ik blij ben dat ik niet voor de keuze sta. Sta jij wel voor die keuze, omdat jezelf uitgenodigd bent voor een prik of zit je dochter in deze leeftijdscategorie dan raad ik het boek echt aan. Lees het voor je een beslissing neemt.

Update 01/10/2009: Natalie Morton is niet overleden aan deze injectie. Zij bleek een tumor te hebben. Lees het bericht in De Volkskrant.

Lees ook:Nieuwe Young Adult topper van Lauren Kate
Lees ook:Kim Holland kwaad op schrijfster Patricia Perquin
Lees ook:Symposium jeugdliteratuur behandelt verschil in leesstijl tussen jongens en meisjes
Lees ook:Vlaamse politica Marie-Rose Morel schrijft boek over baarmoederhalskanker
Lees ook:Ambitieuze vrouw lijdt aan Hillary Clinton-complex

4 reacties op “Baarmoederhalskanker en HPV-vaccins – alles wat je er over moet weten

  1. Annelies

    Ik wil er nadrukkelijk op wijzen dat Nathalie Morton niet het enige meisje, dat overleed na de vaccinatie. Het probleem is, dat onze overheden nooit zullen toegeven dat, dode en zeer zieke meisjes niet erkend worden als “dood of ziek” door deze vaccinatie. Het ergste van alles is, dat de fabrikanten van deze vaccinatie’s, schadeloos gesteld zijn door de overheden.
    Asleigh Cave ligt al een jaar verlamd in het ziekenhuis na de vaccinatie. Ik heb contact met 5 mensen, ouders van zeer zieke en overleden meisjes, aan deze vaccinatie.

    Wat nu? Het Mex.griep vaccin. Er zijn al honderden doden nu door dit vaccin, binnen drie weken na introductie van het vaccin. Hoe schokkend wilt U het hebben?

    Zie: http://www.Farmacie.Come2me.nl en luister naar het intervieuw met mij op Utopia-radio.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Piet Rowsdaauwer

    Zo snap ik al niet waarom men vaccinaties in sommige gevallen verplicht kan stellen. Het lulargument dat ik jou zou kunnen besmetten? Als jij gevaccineerd bent (zeg mex. griep) en ik steek je alsnog aan, dan deugt jou vaccinatie niet. Helaas zal ik het wel weer verkeerd zien.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Verena op ten Noort

    En weer overheerst de angst op het logisch nadenken. Overheden en farmacie spelen hierop in en kloppen de angsten op. Onzekerheden bestaan in het leven nou eenmaal.
    Zolang er nog zo weinig onderzoek is gedaan naar lange termijn effecten zou ik zeggen: niet doen. Geen experiment op je kind. En een vaccinatie tegen een deel van de stammen met mogelijke bijwerkingen die er niet om liegen… en geen garantie dat het afdoende werkt, moet je dat nou voor je kind willen?
    Veiliger is celibatair leven danwel ‘geen sex voor het huwelijk’ of gewoon condooms gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.