De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano het theater in

Matzer Theaterproducties en Bos Theaterproducties hebben de theaterrechten verworven van de roman ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ van de Italiaanse schrijver Paolo Giordano. De eenzaamheid van de priemgetallen is in het seizoen 2010/2011 in de Nederlandse theaters te zien. Dat maakten de producenten bekend.

Op dit moment wordt de cast, die zal bestaan uit twee vrouwelijke en twee mannelijke acteurs, samengesteld. Regisseur Madeleine Matzer bewerkte eerder de romans ‘Hokwerda’s Kind’ (Oek de Jong) en ‘Knielen op een bed violen’ (Jan Siebelink) tot theaterstukken. “De breekbaarheid van de karakters en de precisie van de schrijfstijl; de liefde die tastbaar is, maar net niet uitgesproken wordt. De thema’s als schuld, schaamte, eenzaamheid, neiging tot zelfdestructie die beeldschoon en nergens te dik worden uitgewerkt”, aldus Matzer over de reden om voor de roman van Giordano te kiezen.

De schrijver, de Italiaanse uitgever Mondadori en de Nederlandse uitgeverij De Bezige Bij hebben toestemming verleend voor de bewerking. De filmrechten van het boek zijn vergeven aan de Italiaanse regisseur Saverio Constanzo.

(Bron: ANP)

Lees ook:Theaterrechten Oeroeg verkocht
Lees ook:De eenzaamheid van de priemgetallen; niet goed, geld terug-actie
Lees ook:Wat lezen de twitterende BN’ers?
Lees ook:Populair in Vlaanderen
Lees ook:Jip en Janneke musical

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.