Voorproefje: De stem van het volk – Roel Janssen

Roel Janssen, winnaar van de Gouden Strop 2007, heeft weer een nieuwe literaire thriller geschreven. Niet het standaard spannend boek, maar een hele actuele over manipulatie van politiek en media. Wij trakteren op een fragment uit ‘De stem van het volk’, maar eerst de omschrijving die Leesditboek.nl ons geeft. “Nikki Koudstaal leidt een zorgeloos bestaan. Ze speelt golf, geniet van het geld van haar man, een projectontwikkelaar, en sinds kort ook van haar geheime relatie met Hugh. Maar haar leven verandert in een nachtmerrie als twee Marokkaanse jongens op een scooter moedwillig tegen haar auto botsen en haar afpersen.”

“Nikki was niet helemaal nuchter toen ze zich in het knisperende leer van de stoel van haar metallic groene BMW X5 liet zakken. Gelukkig is dit een stevige bak, dacht ze. Ook al klapt er een wild zwijn tegen de bumper of ram ik een paaltje, ik zit veilig. Bart Jaap had dan wel geen tijd voor haar, hij had haar ten minste deze terreinwagen cadeau gedaan en dat was ook wat waard.

Ze startte de motor, draaide de auto en reed het parkeerterrein af. Het clubgebouw verdween uit het zicht van de achteruitkijkspiegel. De auto gehoorzaamde gewillig aan haar handelingen. Accelereren, remmen, sturen. Met de vingers van haar rechterhand zocht ze naar haar favoriete radiozender. Daarna klikte ze haar handsfree mobieltje aan. Dadelijk, zodra ze op de geasfalteerde weg was, ging ze het nummer van Hugh toetsen om te zeggen dat ze naar hem onderweg was. Ze had om zeven uur bij hem thuis afgesproken. Overspel – ze had nooit vermoed dat ze daartoe in staat was. Als ze erover nadacht: eigenlijk was het een belachelijk begrip. Net als vreemdgaan. Het was niet vreemd en ze beleefde het niet als een ondeugend spelletje. Het was gewoon een afspraak met een vriend om gezellig een glaasje te drinken.

Een opwindend afspraakje, dat wel…”

Lees dit fragment uit ‘De stem van het volk’ van Roel Janssen hier verder.

Lees ook:Marleen Janssen: ‘Wie ligt daar in een plas met bloed’
Lees ook:Onweerstaanbare mix van spanning en romantiek
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Met de sneeuwscooter over de gletsjer’
Lees ook:Boekhandel en bibliotheek vormen Plaats Delict
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Stel dat je 34 levens hebt (of nog meer)’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.