Verkoop Sonja Bakker-boeken in 2008 met 80% gedaald

Een paar jaar geleden konden we niet om het succes van de Noord-Hollandse dieetgoeroe Sonja Bakker heen. Iedereen sloeg aan het sonjabakkeren en de kilo’s vlogen er in Nederland van af. Zo is het volgens het Algemeen Dagblad ook met de blonde bedenkster vergaan. Haar succes is de afgelopen tijd geslonken. Zo daalde de verkoop van haar boeken in 2008 met meer dan tachtig procent. Misschien dat het boek ‘Verleg je grenzen’,  dat ze eind mei met Rik Felderhof uitgeeft, daar verandering in brengt.

Wat er verder allemaal misging? Denk aan Univé die wegens gebrek aan belangstelling zijn gestopt met de speciale Sonja Bakker-polissen. Of Super de Boer die al snel de labels ‘aanbevolen door Sonja’ uit de schappen haalde. En ook haar tijdschrift zit in de slop. Van de eerste editie gingen er meer dan 200.000 exemplaren over de toonbank, terwijl dat er nu nog maar 100.000 zijn.

Sonja Bakker zelf schijnt er niets van te merken. Volgens een woordvoerder is het ‘drukker dan ooit’ op kantoor. Er zijn namelijk niet alleen projecten gestopt, maar ook een aantal nieuwe bijgekomen. Zo presenteert de Noord-Hollandse nu iedere woensdagavond op RTL4 SOS Sonja. Verschijnt er binnenkort een boek in samenwerking met staalconcern Corus. En eind mei ligt ‘Verleg je grenzen’ in de winkel. Van dit boek dat ze samen met Rik Felderhof schreef, waar ze volgens de roddelpers een affaire mee heeft, schijnen al 70.000 boeken besteld te zijn.

Lees ook:Sonja Bakker en Rik Felderhof niet meer samen
Lees ook:Sonja Bakker nog steeds populair
Lees ook:Sonja Bakker verlegt grenzen met Rik Felderhof
Lees ook:Boeken Sonja Bakker straks niet meer verkrijgbaar?
Lees ook:Sonja Bakker stopt voorlopig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.