Interesse uit Hollywood voor nieuwste Herman Koch

Hollywood heeft interesse getoond in de nieuwe roman van Herman Koch. De 55-jarige auteur, die samen met Michiel Romeyn en Kees Prins vijftien jaar lang het tv-programma Jiskefet maakte, vindt het reuze spannend, aldus de Telegraaf. Op de Belgische tv verklapte hij: “Het is nog allemaal lang niet rond, maar Hollywood heeft interesse getoond in mijn verhaal.”

Hij is ook realistisch: “Ook al blijkt over een jaar dat er niets van terecht gekomen is, dan nog bewandel ik liever een onbekend pad, dan ééntje dat ik al honderd keer gegaan ben.” ‘Het diner’ gaat over een gierende, onderhuidse spanning tussen twee echtparen die een avond lang tafelen. Het boek bestaat, net als een echt diner, uit zes gangen.

Lees ook:Herman Koch laat ons smullen van zijn diner
Lees ook:Herman Koch vertelt in Selexyz Scheltema over bestseller Het diner
Lees ook:Onweerstaanbare mix van spanning en romantiek
Lees ook:Wie wordt Christian Grey in Fifty Shades of Grey film…
Lees ook:NS Publieksprijs voor Het diner van Herman Koch

4 reacties op “Interesse uit Hollywood voor nieuwste Herman Koch

  1. Henri van Veen

    Het Diner is tot nu toe het enige boek dat ik in één ruk heb kunnen uitlezen. Komt een vrouw bij de dokter duurde net iets langer. Maar Kluun is geen schrijver, Kluun is een verteller.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patricia de Ryck

    Bedankt voor je reactie Henri. Op twitter, waar ik de links naar deze blog ook plaats, kreeg ik al de vraag of ik ‘m gelezen had. Hebben er nog meer lezers dit boek al gelezen?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martijn

    Met plezier gelezen. Goed verhaal, maar wel met nogal wat losse eindjes. En helaas nogal houterig geschreven. We gingen eten in het restaurant. Punt. Au!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Patricia de Ryck

    Bedankt voor je reactie Martijn. Dat zijn tegenstrijdige berichten. Kreeg gister via twitter te horen dat een lezeres hem in één adem had uitgelezen. Termen als humor, spannend en beklemmend zijn volgens haar van toepassing op dit werk van Koch. Vergelijkbaar met de films van Alex van Warmerdam en Festen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.