Voortbestaan VSB Poëzieprijs nog ongewis

Het  VSBfonds verlaagt zijn donaties aan kunst en cultuur van jaarlijks 31 miljoen euro naar 16 miljoen en bijna de helft van de medewerkers wordt ontslagen. Het voortbestaan van de VSB Poëzieprijs is ook nog ongewis.

‘Dit jaar gaat de prijs wel door’, zegt Myrle Tjoeng coördinator VSB Poëzieprijs tegen Boekblad. Of de prijs na 2009 uitgereikt zal worden is nog ongewis. ‘Het VSBfonds is er nog niet uit. Het ligt eraan welke afweging ze maken.’ Op welke termijn er een antwoord op zal komen, weet Myrle Tjoeng niet. De VSB Poëzieprijs wordt op 9 april uitgereikt in De Rode Hoed.

Het VSBfonds zal voortaan de sectoren kunst, cultuur, mens en maatschappij jaarlijks voor 16 miljoen euro steunen, dat was tot dit jaar 31 miljoen euro. Projecten op het gebied van natuur, milieu en sport worden niet langer gesubsidieerd. ‘We hebben gekozen voor gebieden die het beste aansluiten bij het gedachtegoed van onze rechtsvoorgangers in de afgelopen 200 jaar’, zegt directeur Joost van Lanschot in de Volkskrant.

Lees ook:Schrijfster Goswami heeft Prins Claus Prijs gewonnen
Lees ook:Ester Naomi Perquin wint VSB Poëzieprijs 2013
Lees ook:Download gratis lezing over belang van kunst en cultuur
Lees ook:VSB Poëzieprijs voor Armando
Lees ook:Wijnberg wint VSB Poëzieprijs 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.