Schrijfster Goswami heeft Prins Claus Prijs gewonnen

Dit jaar zijn er ook weer diverse prijzen uitgereikt. Zo mocht de Indiase schrijfster Indira Goswami (1942) de Grote Prins Claus Prijs 2008 in ontvangst nemen. Aan de prijs is een bedrag van 100.000 euro verbonden. De auteur wint de prijs ‘omdat ze beschrijft hoe culturele waarden worden opgelegd aan het lichaam.

Bovendien zet ze haar literatuur in als middel om sociale en culturele veranderingen te bewerkstelligen’, aldus de organisatie. Dit jaar stonden de Prins Claus Prijzen in het teken van cultuur en het menselijk lichaam.

De overige tien prijzen, ter waarde van 25.000 euro per laureaat, worden uitgereikt in de Nederlandse ambassades van de landen waar de prijswinnaars wonen. De Prins Claus Prijzen worden sinds 1997 jaarlijks toegekend aan kunstenaars en culturele organisaties in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Lees ook:Huygens-prijs voor Brassinga
Lees ook:Grote Prins Claus Prijs voor Barzakh Editions
Lees ook:Martinus Nijhoff Prijs 2008 voor Deense Birthe Lundsgaard
Lees ook:Eloísa Cartonera krijgt Grote Prins Claus Prijs 2012
Lees ook:Anna Blaman Prijs wordt verhoogd naar tienduizend euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.