Wordt Erica Terpstra nieuwe Sonja Bakker?

Erica Terpstra is in zes maanden zo´n veertig kilo afgevallen. Hierover heeft ze het boek ‘Help, ik val af!’ geschreven, dat op 10 december in het Olympisch Stadion wordt gepresenteerd. In dit boek beschrijft Terpstra hoe ze na veertig jaar de knop voor eens en altijd heeft omgezet.

Het was begin mei 2008 dat Erica Terpstra voor eens en altijd besloot om de strijd aan te gaan met, zoals ze het zelf noemt, het ‘Bourgondische graasgedrag’. Na meer dan veertig jaar aan mislukte diëten werd opeens de knop omgezet: “Tot hier en niet verder!” Sindsdien, dus in iets meer dan een half jaar, is ze veertig kilo lichter.

Deze ervaringen zijn vastgelegd in ‘Help, ik val af’. Terpstra zal hierin ook tips geven. Zoals op de aankondiging van het boek staat: “Geluk is een keuze, zei de filosoof Descartes ooit. Laat je door de ervaring van Erica Terpstra inspireren om óók een nieuwe keuze te maken. Om af te vallen, om (weer) te gaan sporten en bewegen of bijvoorbeeld om een nieuwe baan aan te nemen. Levenslef, keuzes maken en daar de consequenties van aanvaarden. Daar gaat het om!” De presentatie in het Olympisch Stadion is alleen voor genodigden.

Lees ook:‘Waardeloos’ afvalboek van Erica Terpstra bestseller
Lees ook:Erica Terpstra neemt boek over dementie in ontvangst
Lees ook:Zouden de spelers van Ajax en FC Twente spiritueel zijn?
Lees ook:Boekenweek bibliotheekbundel Ondertussen ergens anders
Lees ook:Robert ten Brink en dochter maken reclame

9 reacties op “Wordt Erica Terpstra nieuwe Sonja Bakker?

  1. Suzan Vermeulen

    Bourgondische graasgedrag! Briljante uitspraak!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Esther

    Het blijkt maar weer dat de “knop” om moet en dat je het met je EIGEN kracht kan doen dat je daar dus niemand, nix voor nodig hebt. Kunnen wel steuntjes in de rug zijn dus zal zeker het boek lezen.
    Zoals Hein Vergeer eens zei: verleg je eigen grenzen van wil!!

    geweldig gedaan Erica!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Patricia de Ryck

    In de Telegraaf vertelt Erica alvast meer over het boek:

    Erica is zo trots op haar prestatie dat ze besloot haar ervaringen op te schrijven in Help, ik val af. “Het was me al zo vaak gevraagd of ze een boek over me mochten schrijven en ik heb die verzoeken altijd afgewezen. Maar toen mensen zagen dat ik zo drastisch aan het afvallen was geslagen, wilde iedereen mijn geheim weten. Daarom besloot ik nu toch een boekje over mezelf uit te brengen.”

    “Maar, het is géén afvalboek”, haast de oud-politica zich te zeggen. “Het is zuiver bedoeld om mensen te laten zien dat wat je wilt, mogelijk is.” Ze trekt haar wenkbrauwen op. „Dé tip? Zoek iemand die je steunt en je in de gaten houdt zodat je gemotiveerd blijft. Om zo veel af te vallen heb je mensen om je heen nodig. Althans, dat is mijn bevinding.”

      /   Beantwoorden  / 
  4. janine

    Ook ik ben in redelijk korte tijd 42 kilo afgevallen en hou dit ook vast en wel met hetzelfde dieet als erika. geweldig dat nu anderen die me ook wel argwanend aankijken van dat kan nooit goed gaan zo snel het nu ook bij een ander kunnen zien dat het zeker wel kan !!
    eind januari ben ik begonnen en in juni was ik 32 kilo kwijt waar nu dan nog eens 10 kilo extra af is en ik weer heeerlijk in mijn vel zit,(zonder overtollig vel!) ik heb het dan wel zelf gedaan maar zeker ook met steun van mijn vrienden en mijn wekelijkse blogs op mijn hyves die me daar extra motiveerder om door te gaan, mijn eet gedrag is ook radicaal om en dat scheelt al de helft!

      /   Beantwoorden  / 
    1. CORNELIA

      HALLO MAG IK VRAGEN WELK DIEET DAT IS?

        /   Beantwoorden  / 
      1. janine

        Het dieet is prodimed , wat je na kan lezen op http://www.prodimed.nl
        succes als je ook wilt lijnen !
        groetjes janine

          /   Beantwoorden  / 
  5. Patricia de Ryck

    Wat knap Janine! Ga je het boek van Erika ook lezen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. janine

      wat een idee, daar had ik zelf nog niet aan gedacht…als ie me niet te duur is ga ik hem vast lezen…….

        /   Beantwoorden  / 
  6. Patricia de Ryck

    Hij is maar 9,95

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.