Lang leve onze koningin

Het zal wel niemand ontgaan zijn dat onze koningin vandaag 70 jaar wordt. Ze viert haar verjaardag in kleine kring, maar volgende maand zal er een groot feest zijn in Carré.

Ter gelegenheid van haar verjaardag verschenen er twee boeken: 70 jaar Beatrix en Lieve Koningin, open brieven aan koningin Beatrix.

Het boek 70 jaar Beatrix is bij uitgeverij Nieuw Amsterdam verschenen en bestaat uit 70 bijzondere portretten van foto’s van onze koningin. De foto’s komen alle uit het archief van ANP Photo, de enige instantie die bij alle officiële gelegenheden de koningin mag fotograferen.

Lieve Koningin, open brieven aan koningin Beatrix, is een lusiterboek. Het bestaat uit 2CD’s waarop Yvonne Keuls  de brieven voorleest die zij aan koningin Beatrix schreef voor de Haagsche Courant.

Eigenlijk is het een beetje verwonderlijk dat er ter gelegenheid van dit jubileum geen officiële (of onofficiële) biografie is verschenen van Beatrix. Huijssen schreef kortgeleden, in 2005, een indringend portret van onze koningin: Beatrix – de kroon op de republiek, maar desondanks zou je verwachten dat een of andere uitgeverij de gelegenheid te baat zou nemen…

Maar wie weet. Het kan nog komen. Er is in ieder geval genoeg informatie over de jarige vorstin te vinden op internet. Als je op Google ‘koningin beatrix’ invoert, krijg je bijna 1 miljoen hits…

Lees ook:Portret van prinses Beatrix geschreven door Hella S. Haasse
Lees ook:Jutta Chorus schrijft biografie over turbulente jaren Beatrix
Lees ook:Prinses Margriet 65 jaar
Lees ook:Oogappeltjes van Oranje: Oranjegeluk in beeld
Lees ook:Schrijfster Hella S. Haasse overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.