Win Vechten voor Max van Antoinette van Heugten

Boekenblog mag weer een spannend boek weggeven. Deze keer gaat het om ‘Vechten voor Max’, het boek dat sinds gister in het tijdschriftenschap en online verkrijgbaar is. Deze bestseller – er zijn al meer dan honderdduizend exemplaren verkocht – grijpt je bij de keel om je vervolgens niet meer los te laten.

Het verhaal:
Met pijn in het hart laat Danielle Parkman haar autistische zoon Max opnemen in een inrichting. In plaats van beter gaat het daar steeds slechter met hem. Toch accepteert ze de door de artsen gestelde diagnose niet: Max zou agressief en gevaarlijk zijn, en zo kent ze haar zoon niet. Ze besluit hem weg te halen uit de kliniek, maar dan vindt ze hem bewusteloos in een kamer, onder het bloed, naast een jonge patiënt die is doodgestoken…

De Amerikaanse auteur en voormalig internationaal strafrechtadvocaat Antoinette van Heugten snijdt in ‘Vechten voor Max’ een voor haar zeer persoonlijk onderwerp aan: autisme. Haar eigen zoon heeft het syndroom van Asperger, een aan autisme verwante stoornis, en haar stiefzoon is autist. Als geen ander weet ze waar ze het over heeft, wat ‘Vechten voor Max’ onweerstaanbaar aangrijpend maakt. Over woede en onbegrip, de schuldvraag en de strijd tegen het systeem van (onwillige) medische instanties. Niet te missen.

Over de auteur:
Antoinette van Heugten heeft haar carrière als internationaal advocaat opgegeven om zich volledig aan het schrijven te kunnen wijden. Voor haar debuut, ‘Vechten voor Max’, heeft ze gebruik kunnen maken van haar eigen ervaringen als moeder van twee autistische kinderen. Het is een aangrijpend en huiveringwekkend boek geworden, dat geen moederhart onberoerd zal laten. Meer weten over de schrijfster of de achtergrond van het boek, ga dan naar www.savingmaxbook.com.

Winnen:
Waarom wil jij dit boek winnen? Laat een reactie achter en misschien ben jij wel de gelukkige.

[isbn]9789034752840[/isbn]

Lees ook:Boektrailer: Vechten voor Max – Antoinette van Heugten
Lees ook:Schrijfster Birsen Başar over autisme in Turkse cultuur
Lees ook:Niet ongevoelig – eerste boek over autisme bij vrouwen
Lees ook:Durf je eigen emoties onder ogen te zien
Lees ook:15 jaar oude en al 14 boeken geschreven

28 reacties op “Win Vechten voor Max van Antoinette van Heugten

  1. Bettie

    Klinkt als eenboek waarbij ik moet huilen . ook wel eens lekker op bepaalde momenten Ik wil het graag lezen !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Athi

    Ik werk zelf in een instelling voor ”moeilijk opvoedbare kinderen” Ook daar krijg ik te maken met autisme en asperger…Mijn interesse gaat hier erg naar uit..Daarbij ben ik altijd in voor een goed boek waar ik iets van kan leren met daarbij een stukje boek-ontspanning…:)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Janneke

    Dit lijkt me een prachtig boek en ik ben heel benieuwd hoe de schrijfster alle elementen bij elkaar brengt tot een mooi verhaal. Hoe kan iemand met Asperger zich verweren tegen een aanklacht van moord. Extra dimensie die ik graag wil ontdekken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Joris

    Ik werk al jaren als zorgcoördinator in het onderwijs en heb dan ook een aantrekkingskracht naar alle boeken die handelen over ontwikkelingsstoornissen zoals ASS.
    Ik zou dat boek heel graag willen lezen als afsluiter van de vakantie

      /   Beantwoorden  / 
  5. karin

    als orthopedagoge begeleid ik ouders van kinderen met problemen, o.a. met autisme. ik luister naar hun frustraties en probeer met hen mee te vechten voor hun kind. een duwtje in de rug kan ook ik wel eens gebruiken…

      /   Beantwoorden  / 
  6. ilse

    Met zelf een kind met autisme zou ik dit boek dolgraag willen lezen

      /   Beantwoorden  / 
  7. Nadine Nys

    Ik heb een vriendin met een stiefzoon die autistisch is en ik wil er graag meer over lezen, wetenschappelijke literatuur is er genoeg, maar dit verhaal geschreven uit persoonlijke ervaring geeft alles toch weer een andere dimensie.
    Bedankt!

      /   Beantwoorden  / 
  8. LK

    Omdat ik een nichtje en een neefje met autisme heb en ook verschillende vrienden die op verschillende wijze met autisme te maken hebben; genoeg om er nog heel veel meer van te willen leren en kennen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. rilana

    ik ben docente in het voorgezet onderwijs en met name de lwoo-klassen. Steeds vaker hebben wij leerlingen met autisme in de klas, die geacht worden gewoon mee te kunnen draaien. Als docent probeer ik me zoveel mogelijk in te leven en daardoor dus zoveel mogelijk te lezen over autisme. Dus ook dit boek kan zeker weer een toegevoegde waarde zijn, zeker om te lezen waar ouders tegen aan lopen!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Karin

    Ik heb zelf een zoon met ADHD die thuis woont en een neefje met PDD-NOS die uit huis geplaatst is. Ik zie wat voor verdriet hier mee gemoeid gaat en ben geintresseerd in alles wat hier mee te maken heeft. Ik weet dat dit fictie is, maar ben er super benieuwd naar.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Brigitte

    Een aangrijpend verhaal zo te zien en moedig om er je carrière voor op te geven, ben zeer geïnteresseerd in het verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Annemarie

    Wat knap om een goed boek te schrijven waarin een moeilijk onderwerp aan bod komt zonder dat de toon “te jufferig” wordt. Zo wordt het onderwerp bespreekbaar en daar heb ik diepe bewondering voor. Ik zou het heel graag willen lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  13. ro

    Dit lijkt mij een zeer spannend, aangrijpend en meeslepend boek.
    Ik ben er erg nieuwsgierig naar!

      /   Beantwoorden  / 
  14. Sandra Raino

    Je hebt van die boeken waarvan je denkt: wil ik deze wel lezen ?? Maar het blijft toch trekken…….

      /   Beantwoorden  / 
  15. Anita

    ik rek mij het lot van autistische kinderen altijd erg aan, omdat ze zo vaak verkeerd begrepen worden. Het lijkt mij daarom een mooi boek om te lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  16. IENIMIENI

    IK MOET NU AL HUILEN …

      /   Beantwoorden  / 
  17. kareltje

    Dat gevecht tegen instanties, de machteloosheid en dat je voor je kind vecht. Hoe herkenbaar en schrijnend. En wat knap om hierover een fictieboek te schrijven. Ik zou dit graag lezen, en in gedachten meeknokken, want als het om kids gaat blijf ik dat doen.

      /   Beantwoorden  / 
  18. bianca

    Dit boek lijkt me geweldig om te lezen! Spannend verhaal met een onderwerp wat ook echt raakt! Mijn boekenkast staat te springen om dit boek in op te bergen (nadat ik het boek gelezen heb uiteraard :) )

      /   Beantwoorden  / 
  19. Claudia Noordermeer

    Super boek om cadeau te geven aan mijn vriendin die sinds een jaar weet dat haar zoon autistisch is en daar behoorlijk depressief van is geraakt… hiermee kan ze leren ermee om te gaan en weet ze dat ze niet de enige die ermee moet leren omgaan

      /   Beantwoorden  / 
  20. Dike

    Boeiend verhaal, maar ook o zo schrijnend.
    Mensen die te maken hebben, zelf of door iemand in hun omgeving,
    stuiten vaak op zo veel onbegrip en onmacht.
    Voor deze kinderen en volwassen geldt nog meer: je bent uniek en je mag zijn zoals je bent. In plaats dat deze mensen zich moeten aanpassen aan ‘onze wereld’ zouden wij hen halverwege tegemoet kunnen komen. Toch?

      /   Beantwoorden  / 
  21. Anita

    Een zeer heftig verhaal, volgens mij is dit een boek wat ik in een ruk wil uit lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  22. Esther

    Mijn beste vriendin heeft een dochter die autistisch is en kan me de situatie goed voorstellen. Echter denk ik dat ik dit boek niet aan haar zal uitlenen.

      /   Beantwoorden  / 
  23. Karin Krijnen

    Omdat mijn kleinzoon autistisch is , volgens mijn stiefdochter kan ik me niet indenken wat dat is, het gevolg dat ik mijn kleinzoon al 9 jaar niet meer heb gezien..

      /   Beantwoorden  / 
  24. weert

    Ik heb een autistisch neefje, het lijkt me erg goed..

      /   Beantwoorden  / 
  25. Karin

    Omdat de werkelijkheid niet altijd de charme van Rain Man is ….

      /   Beantwoorden  / 
  26. Suzan

    Ik zou dit boek graag willen lezen, om meerdere redenen. Ten eerste sluit het aan bij mijn studie, dus ik zou er wat van kunnen leren en ik vind het interessant. Ten tweede hou ik gewoon erg van lezen en vooral van spannende boeken, die nemen mijn eigen spanning ook weg wanneer daar sprake van is. Ook doet een vriendin van me een soortgelijke studie, dus die zou het boek ook kunnen lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  27. Arianne

    Ik studeer maatschappelijk werk en moet daarbij heel veel theorie leren om met mensen met problemen om te gaan. Ik denk dat dit boek me hierbij ook wel kan helpen meer inzicht en begrip te krijgen met mensen met autisme. En ook lijkt het me gewoon een goed spannend boek!

      /   Beantwoorden  / 
  28. calendar

    I blog often and I truly thank you for your information.

    This article has truly peaked my interest. I’m going to bookmark your blog and keep checking for new information about once a week. I subscribed to your RSS feed too.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.