Boek Les Misérables in een nieuw jasje

De nieuwe editie van Les Misérables is net verschenen. Met een succesvolle musical achter de rug en een spectaculaire verfilming in het verschiet, die vanaf 10 januari is te zien in de bioscoop, is nu ook het boek van Victor Hugo in een nieuw jasje gestoken. 
 
Het aangrijpende verhaal van Jean Valjean begint met een gebeurtenis die hem zijn hele leven zal blijven achtervolgen: hij steelt een brood om zijn neefjes van de hongerdood te redden. Dit op zich onbeduidende incident komt hem echter op een zware gevangenisstraf te staan en hij wordt veroordeeld tot negentien jaar dwangarbeid.

Als hij na al die ellendige jaren wordt vrijgelaten, wil niemand meer iets met hem te maken hebben. Desondanks weet Valjean zich aan zijn verleden te ontworstelen en ontwikkelt hij zich tot een gerespecteerd burger.

Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen in de persoon van zijn aartsrivaal inspecteur Javert, die verbeten op hem blijft jagen vanwege zijn al dan niet vermeende misstappen. Hierdoor kunnen Valjean en zijn aangenomen dochter Cosette geen rust vinden en bewegen zij zich als paria’s door de maatschappij die zich kenmerkt door onrust, oproer en sociale misstanden.

Victor Hugo werd geboren te Besançon in 1802 als derde zoon van Joseph Léopold Sigisbert Hugo, een Franse generaal onder het keizerrijk van Napoleon afkomstig uit Lotharingen, en Sophie Trébuchet, oorspronkelijk afkomstig uit Nantes. Door het beroep van zijn vader kende Hugo een moeilijke kindertijd en werd hij meegesleurd van stad tot stad volgens het garnizoensleven. Victor Hugo zou uiteindelijk uitgroeien tot een van de meest invloedrijke schrijvers en dichters uit het Frankrijk van de negentiende eeuw.

[isbn]9789400502451[/isbn]

Lees ook:Voortborduren op Les Misérables van Victor Hugo mag
Lees ook:Brieven Victor Hugo ontdekt in Antwerpse Erfgoedbibliotheek
Lees ook:Nagelaten gedichten Christine D’haen in nieuwe bundel
Lees ook:Toneeltekst Hugo Claus onder de veilinghamer
Lees ook:Victor Meijer beschrijft zijn ontvoering in roman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.