Verfilming Heinekenontvoering boek Peter R. de Vries

Er komt een échte verfilming van de ontvoering van bierbrouwer Alfred Heineken in 1983. De Amerikaanse producent en filmfinancier Informant Media heeft daarvoor de rechten van het boek gekocht dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries over Nederlands meest geruchtmakende misdaadzaak heeft geschreven.

De productie van de Engelstalige film, die gedeeltelijk in Nederland, België en de Verenigde Staten zal worden opgenomen, start in 2012. Informant Media producenten Michael A. Simpson en Judy Cairo willen het verhaal van de ontvoering volledig waarheidsgetrouw verfilmen, waardoor de productie het predicaat ‘true crime’ krijgt. Het boek van De Vries is al twee decennia de best verkochte misdaadtitel van Nederland.
Deze productie staat geheel los van de Nederlandstalige film die dit jaar over de ontvoering is opgenomen en veel fictieve elementen kent.

Afgelopen maand zijn de contracten tussen Informant Media en Peter R. de Vries getekend. Het gaat om een film waar een ervaren regisseur en een internationale top-cast voor aangetrokken zal worden. De Vries zal als consultant voor de film optreden. Informant Media heeft de Britse schrijver William Brookfield (‘Rough Magic’) aangetrokken voor het scenario. De eerste besprekingen tussen Informant Media en Peter R. de Vries dateren van begin 2010. Michael Simpson heeft daarvoor een bezoek gebracht aan Amsterdam.

Michael Simpson: “Ik ben begin vorig jaar door Montecatini Talent Agency op het boek van De Vries geattendeerd en ik was op slag gefascineerd door het totale verhaal zoals Peter R. de Vries dat uit de mond van Cor van Hout heeft opgetekend. Na de eerste ontmoeting met Peter wist ik dat er een geweldige film in zit en zijn we aan de slag gegaan. Ik heb heel hoge verwachtingen van de film, er zitten elementen in die wereldwijd tot de verbeelding spreken. Dit kan een crime-klassieker worden, vooral omdat alles waargebeurd is.”

Peter R. de Vries is trots dat zijn boek nu verfilmd wordt: “Er is sinds de verschijning een paar keer sprake geweest van een mogelijke verfilming, maar dat ging telkens niet door omdat de aanpak mij niet aanstond. Dat het na zo lang wachten nu een grote Hollywood-productie wordt is natuurlijk een jongensboekverhaal. Ik ben heel blij dat de producent er een echte true crime film van wil maken in plaats van een fictiefilm. Michael Simpson en ik zitten helemaal op één lijn. Het lijkt me geweldig om hieraan mee te werken.”

De aankondiging van De Vries om volgend jaar met zijn misdaadprogramma op televisie te stoppen, heeft niets te maken met de jongste ontwikkelingen rond de film, zo laat de misdaadverslaggever weten.

[isbn]9789026119514[/isbn]

Lees ook:Mark van Eeuwen met Anthony Hopkins in Kidnapping Freddy Heineken
Lees ook:Peter R. de Vries ontvangt Crimezone Award of Honor
Lees ook:Van der Sloot gooit glas wijn over Peter R. de Vries
Lees ook:Peter R. de Vries maakt ruzie over boek
Lees ook:Klopt het verhaal van ‘Het meisje in de kelder’ niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.