Achtste-groepers huilen niet met kerst in bios

Deze week is bekend gemaakt dat het populaire jeugdboek ‘Achtste-groepers huilen niet’ verfilmd gaat worden en vanaf 14 december in de bioscoop te zien is. Dit is de eerste keer dat een boek van Jacques Vriens als bioscoopfilm verschijnt.

‘Achtste-groepers huilen niet’ vertelt het aangrijpende verhaal van de stoere Akkie die helemaal wild is van voetbal. Dit tot ongenoegen van veel jongens uit haar klas die deze sport niets voor meisjes vinden. Als Akkie leukemie blijkt te hebben, leeft heel groep acht van juf Ina met haar mee. Ondanks al het verdriet behoudt Akkie haar gevoel voor humor en ze kan het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

Het boek is nog altijd het meest voorgelezen boek tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Van het boek zijn ruim 100.000 exemplaren verkocht. Het verhaal ‘Achtste-groepers huilen niet’ is een waar gebeurd verhaal uit de tijd dat Jacques Vriens nog werkzaam was als leraar in het basisonderwijs.

Jacques Vriens over de verfilming van zijn boek: “Ik schreef het boek, omdat ik een monument wilde oprichten voor Anke, die bij mij in de klas zat. Maar ook voor al die andere dappere kinderen die de strijd tegen hun ziekte hebben verloren. Daarom vind ik het geweldig dat juist dit boek verfilmd wordt.”

[isbn]9026992270[/isbn]

Lees ook:Op de set bij ‘Achtste-groepers huilen niet’
Lees ook:Boekverfilming Achtste-groepers Huilen Niet wint Award
Lees ook:Hanna Verboom gegrepen door Achtste Groepers Huilen niet
Lees ook:Ontdek nieuwste boek van Jacques Vriens
Lees ook:Nieuwe serie Kinderboekenambassadeur Jacques Vriens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.