Filmrechten Duivelssonate van Alex van Galen verkocht

De filmrechten van de nog maar onlangs verschenen literaire thriller ‘Duivelssonate’ van Alex van Galen zijn door literair agent Willem Bisseling van Sebes & Van Gelderen Literair Agentschap verkocht aan de Amsterdamse filmproducent Production Value CTM BV en Cielo Film. Duivelssonate werd niet alleen lovend ontvangen door de pers, ook veel filmproducenten toonden meteen na publicatie interesse. “‘Duivelssonate’ heeft alles in zich om een mysterieuze en intense film te worden, waarin de liefde en vooral de liefde voor muziek misleidend blijkt te zijn”, aldus Danielle Guirguis.

Auteur Alex van Galen over de deal: “Dit is natuurlijk ontzettend leuk. ‘Duivelssonate’ is heel erg goed ontvangen door pers en publiek. Opvallend veel mensen vinden het boek ‘filmisch’ geschreven. Ik was me daar zelf niet van bewust toen ik er aan werkte, maar ik zie er inderdaad wel een goede film in. Danielle Guirguis van Cielo Film was geraakt door het verhaal en we hadden meteen een klik. Dat maakt zo’n deal nog makkelijker. Ik heb er veel vertrouwen in.”

Over de samenwerking met de producent zegt Van Galen: “Natuurlijk hebben we besproken of het niet handig zou zijn als ik zelf zou meewerken aan het script, omdat ik scenarioschrijver ben. Maar ik denk dat dit de kwaliteit niet ten goede komt. Een scenarist moet er iets totaal nieuws van maken. Bovendien ben ik helemaal klaar met het onderwerp, ik ben inmiddels bezig met een volgend boek.”

Danielle Guirguis van Cielo Film: “Dit boek bezit alle ingredienten voor een goede smarthouse film: Geniale muzikale expressie, gekte en frustratie gaan gepaard met het verlies van een grote liefde, wat de kijker meezuigt in het leven van een hippe en vooral briljante concertpianist. Denis Wigman, Marc Noyons en ik zijn bijzonder enthousiast over dit project, mede omdat het bij uitstek geschikt is voor een Engelstalige co-productie.”

Duivelssonate voert de lezer mee in een wereld van een manisch depressieve pianist die zijn dode geliefde niet uit zijn hoofd kan zetten. De politie denkt dat hij haar vermoord heeft, maar hij duikt onder. Als hij haar op een dag ziet lopen, raakt hij langzaam zijn grip op de werkelijkheid kwijt. Het is een sfeervol boek vol psychologische suspense. Een boek dat de lezer op indringende wijze laat voelen hoe iemand zichzelf kan verliezen in de liefde en de muziek.

Crimezone noemde het ‘een van die zeldzame boeken die je over 20 jaar nog kunt reproduceren’ en NRC Handelsblad vond het een ‘onderhoudende, goed geoliede thriller’ die ‘virtuoos’ geschreven is.

Alex van Galen verwierf eerder bekendheid als scenarioschrijver van tientallen succesvolle televisieseries als ‘Rozengeur & Wodka Lime’, ‘Onderweg naar morgen’, ‘In de Vlaamsche Pot’, ‘‘t Zonnetje in Huis’ en ‘SamSam’. Hij heeft ook enkele filmscripts verkocht aan Hollywood. Zijn boeken verschijnen bij A.W. Bruna. Zijn eerste boek ‘De Opvolger’ verschijnt komende maand als Zwarte Beertje-pocket. De film wordt een co-productie van Production Value CTM (Marc Noyons en Denis Wigman) en Cielo Film (Danielle Guirguis).

[isbn]9789022996720[/isbn]

Lees ook:Boektrailer: Alex van Galen – Ideale ouders
Lees ook:Voorproefje: Duivelssonate – Alex van Galen
Lees ook:Alex van Galen zet trend: moedermarketing
Lees ook:Alex van Galen ontbreekt op Longlist Gouden Strop
Lees ook:Alex van Galen schrijft thriller over adoptietaboe

Eén reactie op “Filmrechten Duivelssonate van Alex van Galen verkocht

  1. Patricia de Ryck

    De Duitse rechten zijn gekocht door de toonaangevende uitgeverij Suhrkamp.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.