Mailen met… Linda Jansma over Houvast (+ win het boek!)

Deze week is ‘Houvast’ van Linda Jansma verschenen. In deze editie van Mailen met… vertelt de schrijfster meer over haar nieuwste boek. Daarnaast goed nieuws voor de liefhebbers. We mogen namelijk vijf e-books verloten!

“Mijn nieuwste thriller ‘Houvast‘ gaat over een onderwerp dat vrij actueel is en waarschijnlijk ook wel zal blijven. Ik kan er niet teveel over zeggen, omdat dan de plot wordt verraden, maar momenteel verschijnen er weer bijna wekelijks berichten in kranten die ongeveer hetzelfde bewoorden als de rode draad in ‘Houvast’. Ik kwam op het idee toen ik één zo’n krantenartikel las en bedacht me dat het een goed onderwerp was voor een thriller.”

Wat kunnen de lezers verwachten?
“Een spannend verhaal, met veel actie, diepgang, en af en toe (hopelijk) een beetje humor.”

Hoe gaat u te werk?
“Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik bijna de hele dag door kan schrijven. Ik hoef me er dus ook niet op vaste tijdstippen toe te zetten om te gaan schrijven. Wel is het zo dat als ik eenmaal op gang ben met een verhaal, ik zo vaak mogelijk wil schrijven. Er is niet echt iets dat me afleidt, ik zet mijn hoofdtelefoon op, muziek aan, en schrijf.

Tips voor beginnende schrijvers, tja, dat is moeilijk. Het enige wat ik kan zeggen is: begin gewoon. Schrijf wat je wilt schrijven en kijk later pas wat er staat. Dan kun je dat nog altijd aanpassen, of herschrijven. En natuurlijk is doorzetten een vereiste.”

Waar droomt u van?
“Hopelijk verschijnen er nog veel meer spannende boeken van mijn hand. Inmiddels ben ik alweer aan de slag met mijn volgende thriller. Waar ik van droom, tja, ik ben al blij dat mijn boeken worden uitgegeven en dat de meeste lezers en recensenten enthousiast zijn. Dus eigenlijk hoop ik alleen maar dat dat zo blijft, dat mijn boeken de lezers blijven boeien.”

Welk boek ligt er momenteel op uw nachtkastje.
“Op dit moment lees ik ‘Idolaat‘ (Jeffery Deaver). Ik ben er nog niet zo ver in, dus erg veel kan ik er niet over zeggen. Maar over het algemeen staat Deaver wel garant voor een spannend boek.”

Wil jij het nieuwe boek van Linda Jansma winnen, laat dan een vraag voor de schrijfster achter. Als je vraag wordt uitgekozen, ontvang je het e-book.

[isbn]9789461091000[/isbn]

Lees ook:Overweldigend succes voor Chimaera van Xenia Kasper
Lees ook:Mailen met… Catharina de Haas over Vriendschap
Lees ook:Lang lezen met Tineke Beishuizen; columns, verhalen etc.
Lees ook:Mailen met Elisabeth Mollema
Lees ook:Mailen met Koen van Wichelen over zijn verhalenbundel

8 reacties op “Mailen met… Linda Jansma over Houvast (+ win het boek!)

  1. Ingrid Verschelling

    Ik schrijf een recensie over Linda ‘s nieuwste boek voor Crimezone. Wat is de nieuwe titel van haar volgende boek, wil ik graag weten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Judith

    Doe je veel onderzoek? Ga je op pad om je in te leven in je personages?

    Ik heb overigens met heel veel plezier Tweestrijd gelezen en ben benieuwd naar dit nieuwe boek.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Karin

    Als ik een dag met jou zou kunnen ruilen, hoe ziet mijn dag er dan uit?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Linda Mastwijk

    Hoe combineer je het schrijven met het werken in de trimsalon ?
    Ik vond Caleidoscoop en Tweestrijd geweldig en ben ook heel benieuwd naar Houvast !

      /   Beantwoorden  / 
  5. Conny Dekker

    Lieve Linda,
    Je weet dat ik dyslexie heb. Nu is mijn vraag zou jij je boek “houvast” zelf willen inspreken voor “Loketaangepastlezen” hier lenen ook blinden mensen boeken! Niemand kan namelijk zo goed voorlezen dat wat jij hebt bedoeld met ieder woord dat je hebt geschreven!

    Groetjes, Conny Dekker

      /   Beantwoorden  / 
  6. Nell boersma

    Wat doe je nog meer om inje schrijfmood te komen, je zei muziek, maar zit je aan een speciale tafel, in een speciale stoel, drink je uit een speciale mok,eet je speciale dingen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. meike

    Heb je altijd al veel geschreven, ook voordat je boeken gepubliceerd werden? En ik ben erg benieuwd hoe je aan je onderwerpen komt?

      /   Beantwoorden  / 
  8. annet

    Wat eet jij het liefst?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.