Mailen met… Josten & Smits over Kroongetuige

Dat het nieuwste boek van Josten & Smits uit is, konden jullie gister al lezen op Boekenblog. Vandaag een interview met dit duo voor Mailen met… Wat kunnen we verwachten van jullie nieuwe boek, heren?

“Spanning, humor en maatschappelijke betrokkenheid.”

Kunnen jullie iets meer over het verhaal vertellen?
“‘Kroongetuige‘is een even vrolijke als gitzwarte schets van het milieu van de foute polder-advocatuur. Ex-politievrouw Denise de Wit raakt er in verstrikt. Het is onze tweede thriller, die geïnspireerd is op ervaringen uit ons dagelijks leven als onderzoeksjournalist (Marc) en openbaar aanklager (Rob). Daarin liepen we allebei aan tegen louche zaken in de advocatuur en rondom kroongetuigen.”

Hebben jullie last van afleiding tijdens het schrijven?
“Afleiding? Schrijven is een zoete afleiding bij onze 60-urige werkweken. Wij kunnen ons derhalve geen enkele afleiding bij het schrijven permitteren. Dus: om half zes opstaan, telefoon uit, geen Facebook of Twitter, rolluiken dicht, en om half acht naar het werk.”

Nog dromen?
“Wij dromen er van om het scenario voor een thriller-serie te schrijven met de spanning van ‘The Killing’, met het realiteitsgehalte van ‘Corleone’ en de humor van ‘The Sopranos’.”

Welke boeken liggen er momenteel op jullie nachtkastje?
Marc Josten: “Een thriller van eigen bodem: ‘Ideale ouders‘ van Alex van Galen. En ‘Cannery Row’ van de goede oude John Steinbeck. Michael Connelly vind ik een van de beste thrillerauteurs tot en met ‘The Lincoln Lawyer’.”
Rob Smits: “Ook ik lees ‘Ideale ouders‘ van Alex van Galen. Daarnaast op mijn nachtkastje ‘VSV of daden van onbaatzuchtigheid‘ van Leon de Winter en ‘Het Spel van de engel‘ van Carlos Ruiz Zafon.

[isbn]9789022999301[/isbn]

Lees ook:Boektrailer: Alex van Galen – Ideale ouders
Lees ook:Alex van Galen zet trend: moedermarketing
Lees ook:Alex van Galen: Nederlandse schrijvers ondergesneeuwd
Lees ook:Alex van Galen schrijft thriller over adoptietaboe
Lees ook:13 augustus: internationale dag voor linkshandigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.