Mailen met… A.H.J. Dautzenberg over Extra tijd

Foto: Merlijn Doomernik

Vandaag verschijnt het nieuwste boek van A.H.J. Dautzenberg. Aan Boekenblog vertelt hij dat we de aankomende tijd nog meer van hem kunnen verwachten. We hebben het eerst over ‘Extra tijd’. Waar gaat dat boek eigenlijk over?

“Het verhaal is gebaseerd op de laatste weken van mijn vader. Hij vocht tegen de beroemde ziekte kanker en tegelijkertijd streed zijn favoriete voetbalclub, Roda JC, tegen degradatie. Ik heb dit intrigerende gegeven als basis gebruikt.”

 
Wat kunnen de lezers verwachten als ze uw boek aanschaffen?

“Dat hangt af van hun eigen fantasie. Wat ze in elk geval krijgen is 240 pagina’s tekst en een afzonderlijk gedrukt boekje met 10 gedichten. Uitgeverij Atlas-Contact heeft er een bijzondere uitgave van gemaakt. Het belooft een groot succes te worden.”

Laat u zich snel afleiden?
“Ik woon vrij afgelegen, in Tilburg-Noord, tussen de negers. Er is niks te doen, een ideaal klimaat om te schrijven. Alleen mijn geliefde en mijn moeder zijn er welkom.”

 
Wat kunnen we de aankomende tijd nog meer van u verwachten?
“Eind dit jaar verschijnt bij uitgeverij De Contrabas een bundel met snookergedichten. De titel: ‘Na de punt’ (Asterion).  Volgend jaar publiceert Atlas-Contact mijn tweede verhalenbundel; werktitel: ‘Straks komen de foto’s’. Het kortverhaal is een prachtig genre. Daarnaast heb ik plannen om een Grote Libertijnse Roman te schrijven. Nederland heeft geen traditie op dit terrein, dus…”

Leest u zelf veel?
“Ik probeer twee boeken per week te lezen. Gisteren heb ik ‘Ulixes‘ gekocht, een nieuwe vertaling van ‘Ulysses‘ van James Joyce. Ik ben benieuwd of het boek zijn roem waarmaakt. De eerste vijftig pagina’s bevallen me in elk geval prima.”

[isbn]9789025437640[/isbn]

Lees ook:Mailen met Koen van Wichelen over zijn verhalenbundel
Lees ook:Eerste Atlas Contact-boeken in ontvangst genomen
Lees ook:Amstel Uitgevers en Uitgeverij Contact bundelen krachten
Lees ook:Mailen met… Mirjam Brandenburg over Vondelingen
Lees ook:Mailen met… Pim te Bokkel over Dit is hoe een storm ontstaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.