Kobo Glo als beste getest door de Consumentenbond

In het decembernummer van de Consumentengids werden ruim twintig eReaders getest op leeservaring, schermkwaliteit, e-bookbeheer en gebruiksgemak. De Kobo Glo is met een 8,5 als beste uit de test gekomen.

Met name de achtergrondverlichting van de Kobo Glo werd geprezen, net als het 6 inch eInk scherm en de toegang tot de Kobo bookstore via wifi.

De Kobo Glo is de grote broer van de Kobo Touch, die begin dit jaar succesvol op de Nederlandse markt verscheen en eveneens als beste is getest. De Consumentenbond zegt over de Kobo Glo: “Technisch gezien doet de Glo een paar stapjes vooruit: het scherm is wat beter, en de processor wat sneller dan van zijn voorganger. Meest opvallend en vernieuwend is de achtergrondverlichting voor prettiger lezen in het donker.” Ook qua leescomfort scoort de Kobo Glo goed. Zo heeft deze lichte eReader veel opties voor het lezen van tekst en bevat de Kobo Glo zelfs een speciaal lettertype voor dyslectici.

De 6-inch Kobo Glo eReader is verkrijgbaar in zwart en wit en biedt de keuze uit een aantal verwisselbare Kobo covers voor een stijlvolle achterkant in de kleur Sunset Roze, Blauwe Maan of Silver Star. Dankzij de wifi functie is het eenvoudig om diverse internationale en Nederlandstalige boeken op te zoeken en aan te schaffen vanuit www.kobobooks.nl, waar ook veel gratis eBooks te verkrijgen zijn. Alle eBooks die men zelf koopt, en die Kobo automatisch opslaat in de Kobo Cloud, zijn dankzij het open platform te lezen op elk geschikt apparaat. De mogelijkheid om het licht van de eReader naar eigen behoefte in te stellen, maakt deze eReader ideaal voor zowel overdag als voor de donkere winteravonden.

De Kobo Glo is sinds eind oktober verkrijgbaar in Nederland voor een adviesverkoopprijs van €129,99.

Lees ook:Nieuwe Kobo’s: met Mini, Glo en Arc eReader voor ieder
Lees ook:Kobo introduceert Limited Edition Kobo Aura HD eReader
Lees ook:Verras je moeder met complete bibliotheek voor Moederdag
Lees ook:Libris gaat Kobo e-reader in Nederland verkopen
Lees ook:Kobo vergroot opslagruimte Arc tablet; komt in november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.