Arctisch dagboek van Jelle Brandt Corstius Boekenweekessay

Jelle Brandt Corstius heeft dit jaar het Boekenweekessay geschreven. Toen de schrijver gevraagd werd mee te gaan op een cruise op de Witte Zee, noopten de barre omstandigheden hem voor het eerst van zijn leven een dagboek bij te houden.

Het deinende schip en het feit dat er geen ontsnappen mogelijk was, brachten hem danig in de war. Nietsontziend schreef hij alles op. De aantekeningen op het schip vormen de basis voor Arctisch dag- boek, het persoonlijke verslag van Jelle Brandt Corstius over reizen per cruiseschip en over zijn liefde voor Rusland. En over de ellende van bekend zijn, en de behoefte aan alleen zijn.

Jelle Brandt Corstius studeerde geschiedenis en journalistiek. Vanaf 2005 woonde en werkte hij enkele jaren als correspondent voor onder andere Trouw en De Standaard in Rusland. In 2008 debuteerde hij met de bundel reisverhalen Rusland voor gevorderden (Prometheus). In 2009 volgde Kleine landjes. Berichten uit de Kaukasus en een jaar later Van Moskou tot Medan. Vorig jaar verscheen de bestseller Universele reisgids voor moeilijke landen. Voor de VPRO maakte hij de televisieseries Van Moskou tot Magadan, Van Moskou tot Moermansk en Van Bihar tot Bangalore. In 2010 en 2011 presenteerde Brandt Corstius Zomergasten.

Het Boekenweekessay wordt sinds 1987 uitgegeven. Onder anderen Nelleke Noordervliet, Nico Dijkshoorn, Christine Otten, Midas Dekkers en Paul Witteman schreven het de afgelopen jaren.

Klik hier om alles over #Boekenweek2014 te lezen.

Lees ook:Jelle Brandt Corstius Universele Reisgids Moeilijke Landen
Lees ook:79e Boekenweek start morgen; @Boekenblog weer actueel
Lees ook:Hugo Brandt Corstius (78) overleden
Lees ook:Winnaar Martin Bril niet bij uitreiking Bob den Uyl Prijs
Lees ook:Wie heeft het beste literaire reisboek geschreven en wint de Bob den Uyl Prijs 2009?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.