Carlos Ruiz Zafón exclusief op festival City2Cities

De Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón verzorgt op 29 april het slotoptreden van City2Cities – Internationale Literatuurdagen Utrecht. Zafón werd bekend met zijn wereldwijde bestseller ‘De schaduw van de wind’. Hij treedt op tijdens het slotevenement van City2Cites: De Straat van de Literatuur, een festivalmidddag met optredens van meer dan veertig schrijvers in het centrum van Utrecht.

Carlos Ruiz Zafón (1964) debuteerde in 1993 met het jeugdboek ‘El príncipe de la niebla’ (‘De nevelprins’). De vertaling van zijn derde jeugdroman, ‘Septemberlichten’, verschijnt begin mei. Zijn grote doorbraak kwam in 2001 toen zijn roman ‘La sombra del viento’ (‘De schaduw van de wind’) verscheen. In de jaren daarna verscheen het boek in 30 landen en gingen er meer dan 12 miljoen exemplaren over de toonbank. Ook het tweede deel van de romancyclus ‘Het spel van de engel’ werd een wereldwijd kassucces. In september verschijnt het langverwachte derde deel in Nederland: ‘De gevangene van de hemel’. Bij Zafóns optreden in Utrecht krijgt elke bezoeker een voorpublicatie van de nieuwe roman.

Op het evenement De Straat van de Literatuur zijn er ook optredens van David Van Reybrouck, Abdelkader Benali, Jáchym Topol, Kristien Hemmerechts, Mercedes Abad, Laia Fàbregas, Désanne van Brederode, Tomáš Zmeškal, Wim Brands, Patrik Ouředník, Susan Smit en vele anderen. Het gehele festival City2Cities duurt van 21 t/m 29 april.

Lees ook:Veel primeurs tijdens nieuw literatuurfestival City2Cities
Lees ook:Boektrailer: Carlos Ruiz Zafón – De gevangene van de hemel
Lees ook:Carlos Ruiz Zafón signeert nieuw boek bij Selexyz Dominicanen
Lees ook:Recordverkoop Zafón: 1 miljoen exemplaren
Lees ook:Carlos Ruiz Zafón op één in bestsellerlijsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.