Boekenweek vriendschap CPNB en Boek.be

Het vriendschapsthema van de 77ste Boekenweek blijkt een passende strik voor de nieuwe samenwerking tussen de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) en Boek.be. Boek.be-directeur Geert Joris is erg enthousiast: “Het Nederlandse taalgebied omvat een markt van 22 miljoen mensen. We willen naar opportuniteiten zoeken om meer samen te werken en om die grote markt te versterken. Het Geschenkboek is alvast een belangrijke stap in de goede richting.”

Ook Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van de CPNB, ziet de toekomst rooskleurig: “De komende editie van de Boekenweek moet leiden tot een intensivering van de literaire samenwerking met Vlaanderen.”

Het initiatief wordt dit jaar financieel ondersteund door de Nederlandse Taalunie. De Taalunie doet dit in de verwachting dat het Nederlandse en Vlaamse boekenvak deze nieuwe samenwerking bij de promotie van literatuur zullen bestendigen. “We vertrouwen erop dat dit het begin is van een mooie traditie,” zei Linde van den Bosch, algemeen secretaris van de Taalunie.

Lees ook:Boekenweekgeschenk 2012 in Nederland én Vlaanderen
Lees ook:Boekenweek van start; 80ste keer alweer
Lees ook:Boekenweek in Nederland én Vlaanderen
Lees ook:Dimitri Verhulst schrijft Boekenweekgeschenk 2015
Lees ook:Boekenweek: Nederlanders kopen weer meer boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.