David Sedaris komt naar Carré

David Sedaris staat op 25 september in Carré te Amsterdam. Niet eerder trad een buitenlandse auteur in de Koninklijke tempel, maar de verwachting is dat Sedaris de 1400 stoelen snel zal doen uitverkopen.

David Sedaris is al meer dan een decennium een fenomeen in de Verenigde Staten. Zijn boeken (persoonlijke essays over zijn prettig gestoorde familie) behalen ongelooflijke verkoopresultaten: een miljoen verkochte exemplaren per titel is dan ook geen uitzondering. Hij treedt regelmatig op bij David Letterman, leest voor op de National Public Radio, publiceert in Esquire en The New Yorker en wordt alom gezien als een van de meest geestige auteurs ter wereld. Zijn voorleessessies zijn vermaard, en trekken vaak duizenden bezoekers.

In Nederland duurde het tot 2010 voordat David Sedaris doorbrak. Een speciaal door Aaf Brandt Corstius samengestelde en ingeleide bundel getiteld ‘Van je familie moet je het hebben’ betekende de ommekeer. Diverse bekende Nederlanders – Paul de Leeuw, Paulien Cornelisse, Sylvia Witteman, Francine Oomen, Candy Dulfer, Marc-Marie Huijbrechts, Johannes van Dam en vele anderen – verklaarden zich groot fan van de rashumorist, en betoonden zich onbezoldigd pleitbezorger van zijn hilarische verhalen. Inmiddels in Sedaris ook in Nederland een bestellerauteur geworden!

De voorverkoop van de tickets start op zaterdag 28 mei aanstaande.

Lees ook:David Sedaris helpt je de feestdagen door
Lees ook:Paulien Cornelisse opgepakt door Amerikaanse douane
Lees ook:Paul de Leeuws ‘kHebjeLief na vijf dagen tweede druk
Lees ook:‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ al 80.000 keer verkocht
Lees ook:Paul de Leeuw schrijft kookboek en autobiografie in één

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.