De Vierdaagse van Nijmegen in tekst en beeld

De Vierdaagse van Nijmegen is – jaar in jaar uit – het grootste evenement van Nederland en een van de oudste sportieve tradities ter wereld. Geen evenement heeft zo’n rijke geschiedenis. Het is een evenement van ongekende omvang: de grootste sportmanifestatie, het grootste feest en het grootste muziekpodium van Nederland. De Vierdaagse is bovendien het grootste meerdaagse wandelsportevenement ter wereld.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de eerste Vierdaagse afstandsmarsen werden gehouden en bestaan de flankerende Vierdaagsefeesten 40 jaar. Ruim 40.000 deelnemers, bijna een miljoen supporters langs het parcours en meer dan 1.200.000 feestgangers in de Nijmeegse binnenstad. De organisatoren zetten 5000 muzikanten in, 2000 professionals – politie, medisch personeel, podiumbouwers, cateraars- en 2000 vrijwilligers.

Het (deels historische) beeldmateriaal maakt voor iedereen duidelijk waarom de derde week van juli bij meer dan een miljoen Nederlanders prominent in de agenda staat. Het bevat veel foto’s en gaat in op opmerkelijke tradities en gebeurtenissen. Dit unieke tijdsdocument vertelt het opmerkelijke verhaal van ‘De Vierdaagse’.

De Vierdaagse van Nijmegen gaat 21 juli van start. De Vierdaagse Feesten open het festijn zaterdag de 18e al.

Lees ook:Amber gaat op tournee; morgen in Utrecht
Lees ook:Boeken rond het Paleis – 30 augustus in Tilburg
Lees ook:Echte hockeyers douchen niet #wkhockey
Lees ook:Voor jongeren van boven de zestig…
Lees ook:Kinderboekenweek weer populairder dan Boekenweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.