Gone: Licht sleurt je helemaal mee

Michael Grant weet keer op keer ervoor te zorgen dat fans naar adem happen met zijn Gone-boeken. Dood en verderf, mutaties, een duivel die een baby overneemt en vleesetende megawormen. Het kan niemand ontgaan zijn dat de leidraad van de Gone-reeks voornamelijk over pure ellende gaat. Inmiddels zijn alle gevangen kinderen en jongeren van Perdido Beach het verderf gewend, maar nu de buitenwereld de koepel in kan kijken wordt er geschokt en afgekeurd gereageerd. Het zijn moordenaars, monsters en misdadigers die gestraft moeten worden…

Overleven
Sam, Astrid en hun vrienden vragen zich af of zij nog wel levend uit de koepel komen. Want wat gebeurt er als de koepel is opgelost en de buitenwereld kan hen bereiken? Want wat de buitenwereld niet weet is dat Gaia, een duivelse entiteit in een babylichaam, iedereen wilt vermoorden. Gaia kan alle krachten van de mutanten gebruiken en heeft een bizar plannetje bedacht. Er is maar één iemand die haar tegen kan houden en dat is de autistische Kleine Pete. Met zijn teleportatiekrachten is hij de enige die Gaia’s plannetje kan dwarsbomen.

Hoewel de buitenwereld niet kan zien wat er precies aan de hand is, wordt alles wel geregistreerd door tv-camera’s. De hoop groeit bij de overlevenden in de koepel, maar is dat wel terecht? Zullen zij ooit wel uit de koepel komen en zullen zij het wel overleven?

Ongelooflijk spannend
Michael Grant weet ook met dit boek weer alles tot in detail uit te werken. Het dynamische aan het boek is dat er steeds geswitcht wordt naar een andere verteller en dit maakt het boek tot één naadloos geheel. Het boek zit vol met geweld en hoewel het boek tart met de geloofwaardigheid van de gevechten (maar ja, we hebben het ook over een duivelse entiteit in een babylichaam…), zit je op het randje van de stoel om het boek uit te lezen. Gone: Licht zorgt ervoor dat je de aandacht erbij houdt en weet de sensationele spanning perfect op te bouwen tot aan het eind. Aanrader!

Door Danny Nomden

[isbn]9789047509103[/isbn]

Lees ook:Win Alles wat er was van Hanna Bervoets #boekenweek
Lees ook:Mary Poppins meets Stephen King
Lees ook:Antwerpen-Centraal krijgt eigen stationsroman
Lees ook:Hugh Grant werkt aan boek
Lees ook:Alles voor het nieuwe boek van Liane Moriarty?

Eén reactie op “Gone: Licht sleurt je helemaal mee

  1. Connie flipse

    Leuke recensie, mijn zoon heeft het boek pas gewonnen en gaat er eerdaags in beginnen. Ben beniieuwd wat hij er van vind.

    Ik ben zelf net een boekenblog begonnen zou het leuk inden als je eens wilt kijken
    Connie’s boekenblog. Http://connieflipse.blogspot.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.