Hunter S. Thompson duikt in wereld van Hell’s Angels

Hunter S. Thompson is vooral bekend vanwege het ijzersterke ‘Fear and Loathing in Las Vegas’ (1971), dat in 1998 succesvol werd verfilmd met Johnny Depp en Benicio del Toro. Lebowski brengt dit jaar twee boeken uit van de Amerikaanse gonzojournalist: om te beginnen ‘Hells Angels’, later dit najaar gevolgd door ‘De Rum Dagboeken’. Vanaf 29 september is The Rum Diary in de Nederlandse bioscopen te zien, met Johnny Depp in de hoofdrol.

‘Hells Angels’ is een sterk staaltje gonzojournalistiek waar Hunter S. Thompson zijn faam aan ontleende. Twee jaar lang trekt Thompson op met een chapter van de Hells Angels en brengt deze notoire motorclub in kaart: hij beschrijft het ontstaan van de Hells Angels, de regels en gebruiken, de kleding, de motoren en de tatoeages. Aan de hand van politierapporten, verslagen van ooggetuigen en gesprekken met de leden zelf, ontkracht Thompson de mythische verhalen die de Hells Angels omgeven en waar zijzelf dankbaar gebruik van maken om hun reputatie als ‘bad guys’ mee aan te dikken.

Hoewel Thompson bevriend raakt met een paar Angels – tot grote afschuw van buurtbewoners, die van angst in elkaar krimpen als er alleen al een Harley het terrein op komt rijden – behoudt hij zijn journalistieke integriteit en weet daardoor een genuanceerd en feitelijk beeld te geven van deze legendarische motorclub. Met ‘Hells Angels’ heeft Hunter S. Thompson een fantastisch verslag afgeleverd dat niet alleen ongelooflijk informatief is, maar dat door Thompsons sardonische humor ook bijzonder toegankelijk is.

Lees ook:Johnny Depp in The Rum Diary
Lees ook:Johnny Depp wil Dante-boek verfilmen
Lees ook:Hells Angel over ‘Hell’s Angels’ van Sonny Barger
Lees ook:Hell’s Angels krijgen boek met ware verhaal uit handen van Mylène de la Haye
Lees ook:Roger Moore: Voor Altijd James Bond

Eén reactie op “Hunter S. Thompson duikt in wereld van Hell’s Angels

  1. Mediamix Weblog

    Ik heb het boek net gekocht en ben ongeveer op de helft. Zeer vermakelijk boek om te lezen. Alhoewel de verhalen van Thompson niet in dit tijdsbeeld passen, geeft het een goed beeld van de kameraadschap onder de Angels.

    Op zich vindt ik het wel jammer dat het woord verkrachting praktisch op iedere bladzijde voorkomt. Dat doet geen goed aan het beeld dat de mensen van de Angels hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.