Nog even tijdloos als bij eerste verschijning in 1962

Aandacht vandaag voor ‘Cassandra’ van Dorothy Baker; een roman die nog altijd even tijdloos is als bij eerste verschijning in 1962. Dit is een donkere komedie over het huwelijk, een good read met literaire diepgang. Dit boek gaat over universele en herkenbare thema’s als opgroeien en loslaten, liefde en jaloezie.

Cassandra en Judith hebben als eeneiige tweeling een hechte band. Als Judith gaat trouwen, vertrekt Cassandra naar hun ouderlijk huis, waar ze Judiths verloofde voor het eerst zal ontmoeten en als bruidsmeisje aanwezig moet zijn. Al gauw wordt duidelijk dat Cassandra helemaal niet blij is met het huwelijk van haar zus en dat zij zal proberen om Judith van gedachten te doen veranderen. Trouwen is immers het ultieme verraad aan de twee-eenheid die de beide jonge vrouwen in de ogen van Cassandra vormen. Kan Cassandra de bruiloft stoppen, of weet ze haar weg naar een eigen identiteit te vinden?

‘Cassandra’ is een intense, gelaagde roman met een onvergetelijke hoofdpersoon. Een moderne, levendige klassieker die gaat over een fundamentele vraag: wat maakt je tot wie je werkelijk bent?

Over de auteur
Dorothy Baker was een Amerikaanse schrijfster (1907-1968). Ze schreef onder andere ‘Young Man With A Horn’ dat later verfilmd werd. ‘Cassandra’ verscheen in 1962 en is van blijvende waarde. Baker is een meesterstilist met diepgaande kennis van de complexiteit van zowel het hart als de geest.

[isbn]9789046816974[/isbn]

Lees ook:Frits Bolkestein: Cassandra tegen wil en dank
Lees ook:Erebos wint Duitse jeugdliteratuurprijs
Lees ook:Dorothy Porter overleden
Lees ook:Huwelijksaanzoek in debuutroman
Lees ook:De allerlaatste caracara ter wereld van Peter Verhelst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.