Elke zomer was geweldig, behalve die laatste…

Emylia Hall is door Elle verkozen als een van de veelbelovendste debutanten. Ze stond zelfs op de Red List Hot 100 van The Red Pages en haar boek is zeer lovend ontvangen door pers en publiek in Engeland. ‘Het boek van de zomers’ is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Het is een heerlijke vakantieroman, vol nostalgie over jeugdjaren.

Wanneer ze uit het buitenland bericht krijgt dat een familielid is gestorven, beseft de Engelse Beth Lowe dat ze haar verleden niet langer kan ontlopen. Ze krijgt een album toegestuurd met foto’s en aandenkens aan de zeven zomers die ze op het platteland van Hongarije heeft doorgebracht. Een tijd waarin ze moest balanceren tussen haar gescheiden ouders en twee totaal verschillende landen; een betoverende maar onvolmaakte moeder en een zachtmoedige, gesloten vader; het prachtige huis van een Hongaarse kunstenaar en een holklinkende cottage in de binnenlanden van Devon. Een tijd die abrupt eindigde in het jaar dat Beth zestien werd…

‘Het boek van de zomers’ gaat over de leugens die we vertellen, de waarheid die we achterhouden, en in de allereerste plaats over de manieren die we bedenken om van elkaar te blijven houden.

Over de auteur
Emylia Hall (1978) is geboren in Devon, op het platteland van Engeland, als dochter van een Engelse kunstenaar en een Hongaarse quilt-maker. Ze studeerde in Engeland en Zwitserland en verhuisde daarna naar de Franse Alpen, waar ze begon met schrijven. Tegenwoordig woont ze met haar echtgenoot in Bristol. ‘Het boek van de zomers’ is haar debuutroman, en werd geïnspireerd door haar herinneringen aan haar vakanties in Hongarije in haar jeugd.

http://www.emyliahall.com/
http://www.bookofsummers.co.uk/

[isbn]9789022961919[/isbn]

Lees ook:Voor liefhebbers van Downton Abbey en Jane Austen
Lees ook:Durf jij Joy Fielding blind te vertrouwen?
Lees ook:Istvan Csurka overleden op 78-jarige leeftijd
Lees ook:Huizenruil met turbulente gevolgen
Lees ook:Vakantiehuis Agatha Christie open voor publiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.