Moslima zoekt match!

Nu het eind van het jaar in zicht komt, wil ik een aantal boeken in de picture zetten. ‘Liefde met een hoofddoek’ van Shelina Zahra Janmohamed is zo’n boek. Een opmerkelijk exemplaar, want voor mij was het de eerste keer dat ik zo’n vermakelijk boek over een moslima las. Vaak lees je in waargebeurde verhalen alleen maar over ellende, maar deze schrijfster heeft echt een uniek werk neergezet. Een verhaal dat niet alleen interessant is voor moslima’s, ook de westerse vrouw zal genieten.

Shelina houdt een verrassend geheim verborgen onder haar hoofddoek: ze is op zoek naar de ware. Met aan de ene kant haar traditionele familie en de imams in haar omgeving, en aan de andere kant haar romantische idealen, besluit ze om de weg te bewandelen waarop vele moslima’s haar zijn voorgegaan: ze wil Mr. Right vinden via een gearrangeerd huwelijk. Shelina’s boeiende avontuur begint als een zoektocht naar de ware maar onderweg leert ze ook zichzelf en haar geloof beter kennen.

Liefde met een hoofddoek is het waargebeurde en grappige verhaal van een van de meest vooraanstaande moslimschrijfsters uit Engeland en biedt een uiterst vermakelijk, fris en verrijkend inzicht in wat het betekent om een zelfbewuste moderne moslima te zijn.

Over de auteur
Shelina Zahra Janmohamed studeerde in Oxford en woont in Londen. Ze schrijft columns en artikelen voor tijdschriften en kranten en is vaak te gast bij Britse tv-programma’s

[isbn]9789044327045[/isbn]

Lees ook:Ex-MTV-presentatrice Kristiane Backer schrijft boek
Lees ook:Wilfred Genee: onvoorwaardelijke liefde voor dochter
Lees ook:Het aangrijpende verhaal van een zwerfkind
Lees ook:Boektrailer: Op jacht – Rhonda Pollero
Lees ook:Belinda Meuldijk schrijft boek over zwerfhonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.